Ankara’da Koltuk Değil, Saha Siyaseti!

Siyasi yapılar genellikle oy kaygısı üzerinden güç yarışı içindedir. Siyaset kurumu demokrasiden ve oydan beslenir, evet ama bu durum siyasi yapıları toplumun ana meselelerinden ve sosyal sorumluluk bilincinden uzaklaştırmamalıdır.

Kongre sürecine giren AK Parti de, yeni kadrolarını kurarken bu hassasiyeti gözetiyor. Siyasetin ötesinde, sokaktan aldığı nefesle yaşayan teşkilatlar oluşturuluyor. Zaten bu şekilde çalışan teşkilatlar ise güçlenerek yoluna devam ediyor.

İstanbul, Ankara, Bursa, gibi büyükşehirlerin yanı sıra çok sayıda ilde belediye ya da il başkanı değiştiren AK Parti’nin Ankara teşkilatı ise çalışmaları ile diğer teşkilatlara örnek gösteriliyor. İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı yönetiminde vatandaş merkezli siyaset oluşturan ve uygulayan Ankara İl Başkanlığı teşkilatı sosyal çalışmaları ile de bir siyasi yapıdan beklenenin ötesinde faaliyet gösteriyor. Keçiören bölgesinde bulunan 5 okulun tadilat işlerini tamamlayan AK Parti Ankara İl Teşkilatı, kahraman askerimizin teröristlerden temizlediği Afrin’e de giderek bölgedeki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için kolları sıvadı.

Aziz milletimiz, belediyelerimiz, STK’larımız fedakarca topladıkları yardımları TIR’lara yükleyerek Afrin’deki sivillere göndermişlerdi. Ancak herhangi bir siyasi parti il teşkilatının bölgeye gidip ihtiyaçları yerinde tespit edip buna yönelik bir çalışma yapıldığına ilk kez şahit oluyorum. Bu yöntemi Kahramanmaraş’taki Suriyeli muhacirlere yapılan yardımda da uygulayan AK Parti Ankara İl Teşkilatı, başarılı sonuçları görüyor ve diğer yardım kampanyalarında da aynı işleyiş devam ediyor.

Yani alışılagelmiş bir yardım faaliyetinden ziyade ihtiyaç analizi yapılarak baştan sona bir süreç yönetimi yapılıyor. Afrin’i köy köy gezerek terörün ve acının izlerini silmeye çalışan gönül elçilerine Allah’tan kolaylık diliyorum.

***

Hayırlı Olsun Ali Osman Özdemir

Ankara İl Teşkilatından bahsetmişken değinmezden olmaz. Yaklaşan il gençlik kongresi için aday belli oldu: Ali Osman Özdemir!

Teşkilatın içinden değil, çekirdeğinden yetişen bir isim Özdemir. Gerek siyasi olarak, gerekse Başkanı olduğu Kubbe Platformu çatısı altında yaptığı yerli ve milli aksiyonlar ile kendini ispat etmiş bir isimin Ankara gençliğinin başına geçmesi gayet isabetli oldu. Koltuk siyaseti yerinde sahada koşturmayı tercih etmiş bir ismin Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı olması, İl Başkanı M. Nedim Yamalı’nın vizyonu ve siyaset anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

HAYIRLI CUMALAR