Dünya dengeleri üst aklın istediği gibi ilerlemiyor diyenler var...

Dünya dengeleri üst aklın istediği gibi ilerlemiyor diyenler var...

Trump’ın başkanlığı ile birlikte Dünya dengeleri değişecek diyenler var. Dünya dengeleri üzerinde üst aklında kendi arasında parçalandığı, güç görüntüsünü kendilerine ait mesajlarla vermek istedikleri ortada.

Unutulmamalıdır ki Avrupa’da, Amerika’da değişen hiçbir şey yok… Bizdeki deyimle Ali gider Veli gelir… Erbakan Hocamız o yüzden ‘bana ne Amerika’dan’ dememiş midir.

Ayrıca unutulmamalıdır ki,

Yahudi lobisinin medya ve anketler yolu ile dünyayı ne denli yanılttığını, ne denli büyük bir algı yaptıklarını bütün dünya Amerika seçimlerinden sonra görmüş oldu.

Fakat üzerinden geçemeyeceğim bazı hususlar var;

The Simpsons çizği filmini bilmeyenimiz yoktur. 1997 yılında corisus geroge and ebola virüs adında bir kitap kullanılmıştı. Bu kitabın çizği filmde kullanıldığı 1997 yıllarında Ebola sadece Sudan’da görülen bir hastalıktı. Bu hastalık Dünya sağlık örgütü tarafından daha tanımlanmamış olmasına rağmen ABD yapımı bir çizği filmde hastalık hakkında bilgiler verilmiş, hastalığın yakında bütün dünyaya yayılacağı mesajı verilmişti.

Bunun yanında yine aynı çizği filmde Eylül 1997 yılında yayınlanan bir bölümünde 9 dolara satılan bir dergi gösterilmekte, ikiz kuleler siluetinde iki görüntü dokuz rakamının arkasına konulmuş şekilde kapak görseli yapılmıştı. Yan yana gelen rakamlar ise 11 Eylül de yapılacak saldırıyı 1997 yılında sembolize etmişlerdi.

Yine aynı çizgi filmin 14 ocak 1993 tarihli bir bölümünde sahnede dans eden insanları gösteren bölümde, duvarda asılı olan bir resim gözümüze çarpıyor. Tabloda bariz şekilde yanmakta olan ikiz kuleler görülmekte…

John Bravo çizgi filminde Nisan 2001 yılında yayınlanan bölümünde duvarda asılı olan tabloda ikiz kulelerin yandığı görülmekte. Bölüm saldırıdan birkaç ay evvel yayınlandı ve tablonun üzerinde ‘yakında’ anlamına gelen ‘Coming Soon’ yazmakta.

2008 yılında yayınlanan The Simson çizgi filminde oy kullanmaya giden karakter Homer istediği kişiye oyunu veremez. Makine kullandığı oyun yerine kendisi oy kullanır. 2012 yılında bir ABD li vatandaş oyunu Barach Obama ya vermek istese de, Makine ısrarla oyunu Mity Romney’den yana kullanır. ABD vatandaşı bu durumu telefonuna kaydederek görselini bütün dünyayla paylaştı.

2000 yılında yayınlanan The Simson çizgi filminde yürüyen merdivenden inen ve kalabalığa el sallayan Trump görüntüsü görünmekte. 15 Yıl sonra yine aynı asansörde, aynı kişi, insanlara selam verirken görülmekte…15 Yıl önce çizgi film karakterinde Trump ı selamlayanların içinde olan bir karakterin elinde bulunan ‘note’ yazılmış olan bir kağıt düşerken, 15 Yıl sonra gerçek şekilde merdivenden inen Trum’bı selamlayan kişilerin arasında, aynı yerde yine bir kağıt düşmekte.

Amerikanın medyayı en iyi şekilde kullandığı bilinse de, bu güne kadar bariz şekilde yansıyan ilk örnek olması hasebiyle bu konunun Amerika üzerinde üst akıl savaşının yıllardan beri sürdüğünü, Trum’ın kazanması ile birlikte üst akıl mücadelesinde Trump tarafının diğer üst akla üstün geldiği net bir şekilde ispatlanmış oldu.