ALTIN VURUŞ: "ARA, BUL, YOK ET"

ALTIN VURUŞ: "ARA, BUL, YOK ET"

Türkiye'nin terörle mücadelesinde tarihi dönüm noktası olacak bir aşamaya 2016 yılı Eylül ayında geçildi. Hendek operasyonlarında PKK'nın şehir yapılanmalarının tamamen bitirilmesinden sonra dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezisinde gazetecilere terörle mücadelede savunmadan taarruz stratejisine geçildiğini, bundan sonra terörün yerinde ve kaynağında kurutulacağını açıkladı. Bu çok önemli bir açıklamaydı. Artık Devlet terörü beklemeyecek, onu arayıp, bulacak ve kaynağında yok edecekti. Yani yeni belirlenen stratejik hedefe göre, sivri sineklerle tek tek uğraşılmayacak, bataklık kurutulacaktı.

Ülke güvenliğinin sağlanması, sınırların korunması, Türkiye'nin güneyden ve doğudan kuşatılması planlarının boşa çıkartılması, emperyalist devletlerin uluslararası planlarıyla güney sınırlarımızın hemen dibinde kurulmaya çalışılan ikinci İsrail ve terörist (PKK-SDG) devlet koridorunun parçalanması amacıyla ve yeni terörle mücadele stratejisi gereği Türkiye, yurt dışında ve yurt içinde uzun vadeli ve stratejik bir dizi operasyonlar serisine başladı. 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı harekatını başlatarak Fırat Kalkanı bölgesini DEAŞ'tan kurtardı ve bölgeyi özgürleştirdi. 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatını başlatarak bölgeyi PKK-YPG-SDG terör örgütünden temizledi ve bölgeyi özgürleştirdi. Harekatlar sonrasında adı geçen bölgelerde barış ve güvenlik tesis edildi.

2019 yılı Mayıs ayından itibaren Kuzey Irak'ta Kandile yönelik kuşatma amacıyla sınır ve bu bölge arasında lojistik yapılanmaların olduğu Zap ve Hakurk bölgelerine Pençe-1 harekatı başlatıldı. Zap ve Hakurk vadilerine girildi, hakimiyet sağlandı ve bu bölgelerde alan hakimiyeti sağlayacak kalıcı üstler kuruldu.

2019 yılı Temmuz ayında Hakurk'un doğusuna, İran sınırı boyunca, güneyine yönelik ve nihai hedef Kandil olmak üzere Pençe-2 harekatı başlatıldı. Bunlar bir birinden bağımsız değil, birbirini tamamlayan harekatlardır. Sonrasında 28 Ağustos 2019 tarihinde daha batıda, Sinat ve Haftanin kamplarına yönelik karadan ve havadan Pence-3 harekatı başlatıldı. Nihai hedef Sincar ve Mahmur kamplarıyla birlikte PKK'nın Kuzey Irak'taki tüm kamplarını dağıtmak, yok etmek, kalıcı olarak araziye yerleşmek ve alan hakimiyeti sağlayarak sınır içi ve sınır dışında barış ve güvenliği tesis etmektir. Şu anda operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Yurt içinde de PKK'ya Şırnak, Hakkari ve Van bölgelerinde 18 Ağustos 2019 tarihinde Kıran-1, 28 Ağustos 2019 tarihinde ise süregiden ve sistematik olarak Şırnak, Mardin ve Batman bölgelerinde çok geniş çaplı, terörle mücadele tarihinde görülmemiş bir şekilde, yaklaşık 2.500 profesyonel askerle Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in bizzat komutasında Kıran-2 harekatı başlatıldı. Harekatın parolası ve her askere verilen emir "Ara, Bul, Yok Et". Hedef tüm dağların ve deliklerin terörden temizlenmesi, bundan sonra da her daim temiz tutulmasıdır. Bundan sonra artık gezici profesyonel timlerimiz dağlarda tam yetkiyle dolaşacak; teröristi arayacak, bulacak ve yok edecektir.

Yurt içinde bu parola ve hedefle terörün artık son nefesini vermesini izlememizin çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Türkiye'de terörle mücadele tarihinde bugüne kadar bu kadar kapsamlı, bitirici, vurucu ve gözü kara bir strateji uygulanmamıştı.

"Ara, Bul, Yok Et" taktiği ile Türkiye yurt içinde PKK'ya altın vuruşunu yapacak, öldürücü demir yumruğunu vuracak, onu ve onun arkasındaki azılı emperyalist düşmanlarının ruhunu nakavt ederek son nefeslerini alacak, mazlumların ahını da çıkartacaktır.

2019 başından beri Kuzey Irak'ta Pençe 1, 2 ve 3 harekatlarıyla 80 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Resmi makamların bildirdiği verilere göre sadece Ağustos ayında yurt içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 117 olmuş, yurt içinde kalan toplam terörist sayısı da 500'lü rakamlara inmiştir.

Yurt içinde teröristler tek tek bitirildikten sonra ise Kuzek Irak kamplarının ve Kandilin terörden temizlenmesiyle birlikte sıra, yaklaşık 1,5 yıldır sınıra yığınak yapılması sonucunda 100 bin profesyonel Türk Askeri artı 35 bin ÖSO askeriyle Kuzey Suriye'nin PKK-SDG terör örgütünden temizlenmesine, buraların özgürleştirilmesine ve barış ile güvenliğin tesis edilmesine gelecektir.

Bu realite gerçekleşmesi kaçınılmaz bir olgu olacaktır. Eli kulağındadır, yakındır.

Gelecek yakın gelecektedir.