ALLAH’TAN ROL ÇALMA !

Herkes tanrıyı oynamaya ve Allah’tan rol çalmaya pek teşne olmuş durumda. Öyle ki birbirleri ile yarışa girmiş olmaları da, durumun ne hale geldiğini göstermesi bakımından son derece manidar.

Milleti tekdüze düşünmeye, tek ırk ve tek etnisiteye indirgemeye, tek inanç, tek söylem ve eylem birliğine (!) indirgemeye çalışmayı ibadet zanneden türemiş bir topluluk var…

Nedir bu olmaza dair açılan yelken !?

Nedir bu imkansıza can verme çabası !?

Nedir bu beyhude uğraş !?

Allah dileseydi zaten insanı tek ırk, tek düşünce yapısına uygun yaratamaz mıydı !?

Farklılığın bir rahmet oluşunu, birbirini tamamlayan duvarın tuğlaları deyişinden çıkarsamak çok mu yanılgı içerir !?

Bir an için tek ırk ve etnisiteye sahip olduğumuzu varsayalım, tek ırk demek stabil bir düşünsel topluluk demek midir ? olmayacak mı bu yetnesak ırksal yapı içerisinde farklı inanan, düşünen ve yaşayan…

Oysa ben tüm farklılıklarına rağmen hepinize ve her ırk, inanç ve dünya görüşüne sahip kişilere muhtaç olduğumu itiraf ve kabul ediyorum. Varlığım, anlam ve önemini karşıt olanla kazandığı bilincinden hareketle, her düşünce ve etnisiteye yüreğimi açarak iyi ki varsınız diyorum..

Kaşıyorlar !

Farklı uçları kaşıyorlar, farklı düşünenleri daha bir sivriltiyor ve bu sivrilikler sebebiyle birbirimizle olan dirsek temaslarımız ortadan kalkıyor ve aramızda ki mesafeler daha bir açılıyor.

Aramızı açmak istiyorlar ve açıyorlar !

Bizi birbirimize kırdırmak ve kırılanlar, dökülenler ve heba olmalar üzerine kendi saltanatlarını kurmak istiyorlar. Biz birbirimizi kırıp heba ederek açılan ve boşalan alanları kendileri doldurmak istiyorlar. Her bir eksilen kişimizin bıraktığı yere kendilerinden olanları ikame etmek istiyorlar. Birbirimizi kırmamız ve heba etmemiz için akla gelmedik taklalar atıyor, akla zarar girişimlerde bulunuyor ve sinekten yağ çıkarır mantıkla ilerliyorlar.

And’ımız- kaçak Elektrik ve etnik kargaşa

Kaçak elektrik olayından andımıza, oradan Türk ve Kürt atraksiyonuna sıçrayıp, böylesi tehlikeli bir kurgu içerisinde olmaları görmeyecek ve önümüze konulan bu zokayı yutacak mıyız?

Elma ile armudu aynı çuvala koyarak bu alçak girişimin ekmeğine yağ mı süreceğiz..

Tanrıyı oynamaya teşne, Allah’tan rol çalmaya yeltenmiş bu habis mantığın önüne koyacak yığınlarca malzememiz var oysa. Oynanan bu Ahlaksız oyunu görecek tarihi tecrübemiz, asırlara dayalı birikimlerimiz, birbirine geçmiş yaşanmışlık ve paylaşımlarımız var bizim. İster kabul edelim ister etmeyelim ki herkes biraz Sünni, biraz Alevi, herkes biraz Türk ve herkes biraz Kürt !

Bizim bize ihtiyacımız var. Bizim birbirimizde haklarımız var. Bizim birbirimizden alacaklarımız vereceklerimiz var. Bizim birbirimize birçok anlam ve alanda borçlarımız var. Bunca vebal içeren bir karışmışlık hali hepimize daha bir aklı selim düşünmeyi, daha bir sağduyulu hareket etmeyi, daha uyanık olmayı ve bu habis oyunu bozmayı zaruri kılmaktadır.

Kimse kendisini zorlamasın zira biz birbirimize mecburuz…