Ülke insanının tamamına soruyorum: 1-Kadın, erkek, çocuk her türlü cinayete karşı mısınız? 2-Şiddetin her türlüsüne kadın, erkek, çocuk vs. Fark etmez karşı mısınız? 3-Trafik kazlarının olmasını istemiyor musunuz?

Ülke insanının tamamına soruyorum:

1-Kadın, erkek, çocuk her türlü cinayete karşı mısınız?

2-Şiddetin her türlüsüne kadın, erkek, çocuk vs. Fark etmez karşı mısınız?

3-Trafik kazlarının olmasını istemiyor musunuz?

Bu milletin kahir ekseriyetinin cinayetlere, tecavüzlere, şiddet olaylarına, trafik kazalarına, kadına şiddete karşı olduğuna yüzde doksanbeş inanıyorum.

Bana göre insanlara zarar veren her ne varsa bir insanın onlara karşı olmaması insan aklı sınırları içerisinde düşünülemez!

Yeşilay Cemiyeti, Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı araştırmaya dayanarak verdiği bir bilgide:

1-Cinayetlerin %85'i

2-Tecavüzlerin %50'si

3-Şiddet Olaylarının %50'si

4-Trafik kazalarının %60'ı

5-Kadına şiddet olaylarının %70'i ALKOLLÜYKEN İŞLENMEKTEDİR.

Yüce Yaradan(cc):

'Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki felah bulasınız. Şeytan, içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin salmak; sizi Allah'ı zikretmekten ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bütün bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?' (Maide 5/90-91) buyurarak içki ve kumarı kesin olarak yasaklamıştır.

Peygamber Efendimiz(sav):

'Sakın içki içme; çünkü o bütün kötülük ve şerlerin anahtarıdır.' (İbn-i Mace, Eşribe, 1) buyurmaktadır.

İşte yukarıda da görülen kötü fiillerin işlenmesinde büyük etken olan alkol ile ilgili olarak yine Efendimiz(sav):

'Muhakkak ki Allah Teala; içkiye, onu içene, dağıtana, satana, alana, yapana, yaptırana, taşıyana ve kendisine götürülene lanet etmiştir!' (Ebû Davud, Eşribe, 2/3674)

Buyurarak bu işin içenden içirene kadar bir tarafında bulunanla ilgili Allah(cc)'ın lanet ettiği bildirmektedir.

Dinimiz İslam'da bütün günahların işlenmesine neden olan ve kötülüklerin anası olan içkinin her türlüsü, ister az olsun ister çok haram kılmıştır.

Bir Hadis-i Şerifte 'Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır.' (Ebû Davûd, Eşribe, 5/3681; Tirmizî, Eşribe, 3/1865) buyrulmaktadır.

Şimdiiii:

1-Sarhoş edici içkinin azı da çoğu da haram mı? Şeksiz şüphesiz HARAM!

2-Haram olan bu içkiler insana ve topluma zararlı mı? Şeksiz şüphesiz ZARARLI!

Yukarıda ki verilerde 'CİNAYETLERİN %85'İ' alkollüyken işlenmektedir, denilmektedir.

İnsan canı hem can sahibi hem de dinimiz İslam için çok önemli ve kutsaldır. Yüce Rabb'imiz;

'Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." (Maide 32) buyurmaktadır.

Hem Allah(cc)'ın yasakladığı hem insanlara telafisi mümkün olmayan zararlar açan, ayrıca da büyük günah olan alkolün ülkemizde yasaklanmasına en azından alkol üretimi ve tüketiminin kısıtlanmasına VAR MISINIZ?

Böyle bir girişime bu ülkede kimlerin karşı çıkacağını gayet iyi biliyoruz. Böyle bir şeyin konuşulması bile birilerini kırmızı görmüş boğa gibi kızdıracak!

İyi de arkadaş lafa gelince insan hakkı; insan hakkı ihlallerin önüne geçilmek için yapılacak düzenlemelere karşı özgürlüklere dokunamazsın yaygaraları!

Bazen anlamakta çok zorlanıyorum. Aslında zorlanmıyorum da bu kadar tutarsızlığa ve iğrençliğe isyan ediyorum!

Kadının özgürleştirilmesi yönünde çığırtkanlık yapanların yüzlerce resmi ve gayri resmi kadının fuhuş sektöründe satılmasına ses çıkarmamalarına kahroluyorum!

Kadına yapılabilecek en büyük şiddet ve haksızlık bedeninin fuhuş sektöründe kullanılmasıdır.

Bu durum hem ülke insanı hem de ülke yönetimi için çok büyük ayıptır ve derhal bu durumun önüne geçilmesi için neler gerekiyorsa yapılmalıdır.

Bunları yazan kişi olarak ülkemiz gerçeklerini gayet iyi bildiğim gibi bu taleplerimin hiçbir etkisinin olmayacağına biliyorum.

Olsun, herkes imkanı nispetinde üzerine düşeni yapmak zorundadır. Çünkü, hesap gününde hepimizin Allah(cc)'a hesap vereceğiz, unutulmamalı!

Kısaca, insanımız ve ülkemizin geleceği için alkol, zina, kumar, faiz gibi her türlü fuhşiyatın kısıtlanması için adımlar atılmalıdır.

Benden söylemesi.