Malum, AKP’nin farklı ve bambaşka arayışlar içine girmiş olduğu basının ve sosyal medyanın tüm katmanlarına manşetlerden konu olmuştu. Ve bu arayışların bambaşka kesim ve partilerin ziyareti ile devam edeceği bizatihi akp’nin genel başkanı tarafından açıklandı.

Malum, AK Parti'nin farklı ve bambaşka arayışlar içine girmiş olduğu basının ve sosyal medyanın tüm katmanlarına manşetlerden konu olmuştu. Ve bu arayışların bambaşka kesim ve partilerin ziyareti ile devam edeceği bizatihi akp'nin genel başkanı tarafından açıklandı.

Yukarıdan bakıyolar karanlık, aşağıdan bakıyorlar karanlık düz bakıyorlar karanlık olan geleceklerini, daha dün '' sen kimsin ki, hepi topu %1'i dahi bulmayan bir parti değil misin '' cümleleriyle aşağılamış olduklarını unutmuş ve sanki hiç yaşanmamış gibi Saadet partisinin yüksek istişare kurul başkanını ziyaret ettiler.

Burada esasen dikkatinizi çekmek istediğim husus, AK Parti ve genel başkanının ittifak eklemi arayışına girmiş olması değildir. Esasen dikkate değer olan husus, kendi çevresini, kendi kitlesini kaybetmiş ve kendisine sıkı sıkıya bağlı seçmenine dahi bakacak yüzü yokken, başka partilerin seçmenlerinden oy devşireceklerine inanıyor olmalarıdır.

Bütün anket sonuçları ama özellikle benim hasas araştırma ve gözlemlerim sonucunda iddia ettiğim %25'lik akp oyunun, aradaki seçim zamanını düşününce çok daha eriyeceğine olan inancımı yüksek bir tonda iddiaya dönüştürdüğümü de ayrıca vurgulamak istiyorum.

AK Parti + Mhp koalisyonunun en iyimser rakam olarak %30 olduğunu ve buna bir puan daha eklemelerinin aklen, mantıken, siyaset ve ekonominin kodlarından hareketle katkı sağlayıp yükseltme imkanının ve izahının imkansızlığı, en az benim kadar koalisyonun yetkililerinin gizleyemeyeceği bir realitedir.

Gizleyemedikleri ve hatta zımnen kabul ettikleri bu gerçek dolayısıyla daha düne kadar değersiz ve hatta muhatap dahi alınmayacak oluşum ve partiler olarak gördüklerine, tevazu kanatlarını (!) sonuna kadar indirdiklerini görmek asla zor değildir.

Evet, kendi tebaasını kaybetmiş ve birdaha kazanma ihtimalide sıfırın altında olan AK Parti, başka partilerin kemik ve kronik seçmenlerinden oy kazanacağını zannedip çeşitli arayışlar içerisine girmiş olması nasıl bitik, tükenmiş ve acz içerisinde kıvrılan bir psikoloji içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece ibret vericidir.

Kendilerine duyulan güveni, inancı ve bunlardan kaynaklı yüksek destek ve yönetme yetkisini layüsel, küstah, şımarık ve saygısızca kullanan akp, gücün verdiği sarhoşluk dolayısıyla bugünlere geleceğini ve böylesi acziyet içerisine düşeceğini aklının ucuna dahi getirmiyordu.

Layık oldukları bu hazin son, kendi elleriyle kazandıkları bir neticedir. Toplumdan tamamen uzak, nepotizmin dibine vuran, iktidar olmanın verdiği bütün imkan ve imtiyazları milletin gözünün içine baka baka dibini sıyırırcasına kullanan AK Parti, tarih olmanın eşiğindedir.

Olayın bir diğer boyutuda, cumhur ittifakına eklemlenme ihtimalinden hareketle ziyaret edilen partilerin durumudur. Bu girişimler ve kendilerine vaat edilenlerin aldatıcı debdebesine inanıp, ve kanıp yeşil ışık yakan partilerin ve liderlerinin akibetleride AK Parti'nin akibetinden farklı olmayacaktır.

Kendilerine teklif edilmesi kuvvetle muhtemel olan milletvekilliği vaati şayet gözlerini karartır ve bir aldanışa kapı aralarsa eğer, bu durum siyasi intiharın bir başka boyutu olacağını birilerinin önemle vurgulayıp hassasiyetle hatırlatması gerekmektedir.

Bu partilerin liderlerinin bitmiş, tükenmiş ve acz içindeki bir partiye eklemlenmenin ve kendi kitlesininde böylesi akla zarar bir akitleşmeyi onaylayıp, destekleyip oy vereceği zehabına kapılmak akıl, bilgi ve siyaset tecrübesinden yana fukaralığın açık göstergesi olacaktır.

Bütün bu verilerden hareketle hiçbir partinin tükenmiş ve tüm kredibilitesini hovardaca kullanmış müflis AK Parti'nin aldatıcı teklif ve vaatlerine prim verme olasılıkları imkan dahilinde değildir.

Varlık gerekçesini sadece ama sadece din ve karşıtlık siyaseti üzerine bina eden AK Parti, istismar ettiği muhafazakar kesimin uyanışı ve ötekileştirdiği kesimin mevcut nefreti dolayısıyla yalnızlaşmış ve belkide Türk siyasi tarihinin görmediği ve görmeside pek mümkün olmayan trajik bir sonun muhattabı olacaktır.

Bu tabloyu göremeyip, doğru okuyamayıp çürümüş koalisyona eklemlenme niyet ve girişiminde bulunma ihtimali olan ve bulunan parti ve liderlerinin akibetini, AK Parti akibetinden farklı olmayacağı geldiğimiz noktanın inkarı mümkün olmayan realiteleri arasındadır.

Hem zaten Millete ihanet edenlerinde sonları böyle olmasın mı!?