Efendim, Aklüpmani dini; iktisadi yönü ağır basan siyasî, içtimaî, satanî, kervani ve fanfonî  bir dindir. Dışı süslü şekli ve rengi argümanlarla bezeli bu din, Karunî düşünceye odaklıdır. Toplamak ve yığmak üzerine kurulu bu din olduğunu geçen yazımızda belirtmiştik. Şimdi kaldığımız yerden bu dinin özelini ve özelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz.

Efendim, Aklüpmani dini; iktisadi yönü ağır basan siyasî, içtimaî, satanî, kervani ve fanfonî bir dindir. Dışı süslü şekli ve rengi argümanlarla bezeli bu din, Karunî düşünceye odaklıdır. Toplamak ve yığmak üzerine kurulu bu din olduğunu geçen yazımızda belirtmiştik. Şimdi kaldığımız yerden bu dinin özelini ve özelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz.

Aklüpmani dininde mucizelerin olduğu kadar harflerin, hecelerin de anlamı, kıymeti ve önemi büyüktür. Gelin isterseniz bu dini, dinin adı olan Aklüpmani'yi oluşturan harflerin açılımlarını yaparak tanımaya çalışalım. Zira bu dinin temel prensipleri kendisini oluşturan harflerde gizlidir.

Aklüpmani'nin ilk harfi bilindiği üzere A'dır. 'A', bugün dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan Latin alfabesinin ilk harfi olma lüksünü taşır. Bütün harfler bu harfin ardına dizilmek zorundadırlar. İlk harf olmanın sayısız avantajlarını kullanan 'A' yalnız başına da kıymet arz eder. Bir şeyin önemini vurgulamak için, 'A takımı', 'A klas', 'A tipi', 'A kalite' demez miyiz? Sonra biliyorsunuz Hipokrat yeminliler insanların hastalıklarını teşhis etmek için önce hastalarının ağızlarını açtırır sonra da haydi 'AAA' dedirtmez mi? İşte bu din de başına 'A' harfini almakla kıymetini vurgulamak istemiştir. Sonra biliyorsunuz 'A' harfi arkasına aldığı ünsüzleri ünlendirir. Mesela 'A' harfi arkasına aldığı ünsüzlerle 'AB' olur, döner 'AC' olur, 'AÇ'olur, aç bırakır istediğini, 'AL AL' olur anlayamayanlara, AK olur süslenir gelin gibi sonra vals yaparak alkış toplar çevresinden. Sonra efendim 'A' ardına 'P' sert ünsüzünü alarak güçlenir 'AP-AK' yapar kirlileri. Eskiden gömlek yakalarının dik tutmak için çitilemek vardı ya! Her neyse efendim 'A' bir başa bir sona geçer 'AYVA' olur. Ayvayı yenler kervanına dahil eder ardına katılanları. 'AV' yapar her şeycikleri yuvarlayıp yutmak için, 'A' 'Z'ye kadar giderek 'AZ' bile yapar. Görüyorsunuz 'A' harfi gerçekten arkasına aldığı ünsüzlerden aldığı güçle; nicelikli ve nitelikli kavramlar üretmekte ne kadar mahirdir. Önüne aldıklarını mı soruyorsunuz. Siz, siz olun bu harfin önüne geçmeyin. Bu harf, önüne düşülmesinden hoşlanmaz. O, her zaman ve her durumda en ileride ben olayım der. Her ne kadar 'DA' da ve 'YA' da olduğu gibi zorla önüne geçmek isteyenler olmuşsa da bunlar birer ilgeç olmaktan ileri gidememişlerdir. 'A' önüne düşmek isteyen tüm ünsüzleri anlamsızlaştırır.

Efendim 'K' sert ünsüzüne gelince bu harf zengin ve kalite bir harf olup önüne ve arkasına aldığı ünlülerle ünlenir. Ardına aldığı 'A' ile 'AK' olduğunu daha önce söylemiştik. Ayrıca 'EK' olur, heybeye dolar. 'OK' olur, bağrına saplanır garibanın. Başına 'Tİ' alarak 'TİK' olur, kimi zaman göz kasına kimi zaman da yanağa oturur. 'Y''yi 'Ü' ile birlikte alınca da 'YÜK' olur. Kaldırıp atalım sırtımızdan dersiniz ama atamazsınız. Yorulsanız, nefessiz kalsanız dahi o yükü taşımak zorunda olursunuz.

Aklüpmani dinini oluşturan harflerin üçüncüsü 'L' harfidir. Bu harf, ikinci dereceden öneme haizdir. Bu harf, önüne aldığı ünsüzlerle 'AL'lanır. 'EL''lenir. 'EL EL''e verilince de dağ aşılır biliyorsunuz. 'İ'yi alarak önüne köy olmaktan kurtulur 'İL'lenir. 'O'ya meftun olan bu harf hem önüne hem de arkasına aldığı 'O' harfi ile kimilerine 'LO' dedirterek yol verirken kimilerini de 'OL' diyerek zenginleştirir. 'Ö'yü önüne alarak karşı çıkanları korkutan bu harfin mucizesiyle hareket eden Lümpenler, sonuçta bu harfin önüne ve ardına gelen harflerle her şeyi 'LOP'laştırırlar ki 'LÜP'leştirilmesi kolaylaşsın.

'Ü'leri dolgu malzemesi olarak kullanan bu din mensupları yine bir sert ünsüz olan 'P''ye çok ayrı bir değer vermektedirler. Matematikte 'Pi' sayısı olarak da bilinen 3.14'ün 'P'nin 'İ'ye olan sevgisinin sonucu çıktığını, şayet 'P' olmasa idi matematik ilminin bu denli gelişmeyeceğini iddia eden Lüpmenler, bu harfin ardına aldığı birden fazla ünlü ve ünsüz harfle kendilerine; karakter, kişilik ve kimlik kazandıklarına inanmaktadırlar. Kısacası Lüpmenlerin 'P' harfine olan saygıları her şeyin üstündedir. Ayrıca bu harf, 'İP' sizlikten şikayet edenlere 'ÖP' babanın elini ki seni de kapımda dilenci yapayım dedirttiği için Aklüpmani dininde kutsaldır.

Aklüpmani'yi oluşturan son dört harfine gelince işte bu noktada Lümpenlerin: 'Yok, arkadaş açılım buraya kadar!',dediğine ve sonsuz bir direnç gösterdiğine şahit oldum. Aklüpmani dininde son dört harften meydana gelen MANİ'nin hece ve harflere ayrılması kesinlikle yasaktır. Mani'nin harflere ayırmak büyük günahlardan olup hangi konumda olursa olsun bu cürümü işleyenin 'horoz' edilme sebebidir.

DEVAM EDECEK…