AK Parti’de değişim ve dönüşüm

Bu dünyada ilerleyen kişiler, kollarını sıvayıp istedikleri ortamı arayan, bulamayınca da yaratan kişilerdir. Bernard Shaw

Hayatın her alanda değişimin olduğu gibi siyasi arenada da olması elbette gereklidir. Bunun asil mimarisi AK Parti’dir. 16 yıllık siyasi hayatında diğer partilere de örnek teşkil edecek davranışlar sergiliyor. Kimsenin cesaret edemediği tabuları teker teker yıkarak emin adımlarla yoluna devem ediyor. Her zaman en büyük önceliği olan halkla beraber olmak ve halktan karşılığı olan bireylerle yürümek temel felsefesidir. Kimseyi partinin üstünden görmeden ve vazgeçilmez olduğunu hissettirmek partinin önemli olan diğer bir konudur. Bunları başarabilmek için de partinin dinamik olması kaçınılmazdır. Cumhuriyetten sonra bunu başarabilen parti yoktur, varsa da kısa bir zamandan sonra siyaset arenasında esamesi okunmuyor, yalnızca tabela olması dışında. Bazıları ise partileriyle özdeşleşmiş durumdadır. Bir çoğun sahneye çıkması ise yeni oluşumlar gerçekleştirerek meydana gelmiştir.

2002’den beri birçoğu ile yollar ayrılmış; yerini genç, dinamik ve bir sonraki arkadaşına devretmiştir. Bu süreç zaman zaman sancılı olmuşsa da işin üstesinde gelmeyi başarmıştır. Zaten dananın kuyruğu burada kopmaktadır. Bunu başaramadığı takdirde halkın sandıkta gerekli cevabı verileceği biliyor olmasıdır. Bunu daha önceki deneyimlerinden yolan çıkan Sayın Cumhurbaşkanı işini şansa bırakmamakta haklı olduğunu gösteriyor. Siyasetin şakası olmadığı tek gerçek mercidir. İhmale gelmez, büyük bir sorumluluk ister. Bu sorumluğu da büyük liderler başarabilirler. Partinin içerisinde yer alanların işinin kolay olmadığı her hailinden bellidir. Çünkü yerini garanti etmek ya da sırtını partiye dayatmak söz konusu olmadığı, partiye gönülden bağımlı olmaktan yanı sıra büyük bir özveriyle çalışmak da asıl unsurların başında geliyor. Zaten işini layığıyla yapanların herhangi bir endişesi olmasına gerek yoktur.

Başkanlık sistemine geçildikten sonra değişimin önemi daha da artı. Çünkü elli artı bir almak olduğunu her defasında anlatılıyor. Başkanlık seçiminde bazı illerin oy oranların düşmesi bazı değişimlerinde habercisi oldu. İl-ilçe teşkilatlarından başlanarak belediyeyle devam edip milletvekilliği son bulacaktır. Bu değişim çoğunu rahatsız etse de partinin kararlı tutumu kimsenin gözünün yaşına bakmayacağı kesin görünüyor. Zaman değiştikçe, zamanın getirdiği değişim de kaçınılmaz olmuştur. Daha önceki dönemlerinde olduğu gibi değişenlerle beraber, yeni dönemde de birçok vekilin olmayacağı apaçık ortadır. Her zaman yeni bireylerin katılması, daha da önemli olan genç ve hanımlara yer vermesi parti için önemli bir değişik ve değişimdir. Bu değişim ve yenileme hem yeni dönem için hazırlık hem de şimdiden hazırlıklara zaman kaybetmeden icraatlarına başlamaları gerekir. Tepki alan, çalışmayan, mental anlamda yorgunluğu olan ve diğer nedenlerle sorunları temizlemek parti için önemli bir husustur. Bu değişim kimseyi hırslarına ve egolarına yenik düşürmesine fırsat vermeden anlatılmalıdır. Gelirken ya da başkan olurken nasıl iyiyse görevi iadesi için de aynı hoşnutluğu ve olgunluğu göstermesi lazımdır.

Vesselam!!!