AK Parti içindeki ‘AKP’liler

16 Nisan'a sayılı günler kaldı. Liderler iller arasında adete mekik dokuyor. Evet cephesinde başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çekerken onu Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan’ı da MHP lideri Bahçeli takip ediyor.

Külliye tarafında sadece baş değil tüm gövde taşın altına konulurken, Evet cephesindeki karşı komşuda (AK Parti ve MHP) durumlar bir hayli karışık. MHP’de baş kaldırı herkes tarafından bilinen bir gerçek. 15 Temmuz öncesi Bahçeli’yi dar ağacına götürmek isteyen parti içindeki muhalifler, darbe girişimi sonrası yine sahneye çıktı. Bahçeli, bu kişilerin kalemini kırmış gibi görünse de yine de MHP lideri açısından tehlike çanları çalmaya devam etmekte.

Kongre ile istediğini alamayanlar, Meclis'ten AK Parti-MHP mutabakatıyla geçen ve 16 Nisan’da halkın oyuna sunulacak olan referandumda CHP ve HDP’nin başını çektiği ‘HAYIR’cılar tarafında yer alarak, hem Cumhurbaşkanı hem de Bahçeli’ye darbe vurmak için son kozlarını oynuyor.

MHP içindeki kavgalar herkesin gözü önünde yapılırken, gözlerden ve gönüllerden ırak baş kopartacak asıl kavga ise başka yerde yapılıyor aynen 7 Haziran öncesinde olduğu gibi çok ama çok sinsice...

7 düvel Bahçeli'yi idam sehpasına götürmek isterken peki AK Parti cenahında her şey güllük gülistanlık mıdır? AK Parti’nin A’sından Z’si 'Durmak yok yola devam' deyip harıl harıl mı çalışıyor? AK Parti cephesinde kavga, görültü patırtı hatta çatırtı yok mudur? 16 Nisan’da AK Parti fire vermeden sandıkları patlatacak mıdır?…

Diyeceğim o ki: Yolun yarısında iken kalemi kırılanlar?, 7 Haziran seçimlerinde ceylan derisi koltuklarında mini minnacık oturanlar?, FETÖ ile kayınbabalık bağları olanlar?, 15 Temmuz akşamı duruma göre kalıba girenler?, İhalelerden istediğini alamayanlar, Oradan görünüp başka tarafa hizmet edenler. Halkın içine bir türlü girmeyi beceremeyen cibiliyetsizler… Referandum pusulasını eline alıp oy kabinine girecek olan AK Parti içindeki ‘AKP’liler, mührü ‘Hayır’a vurup pusuda bekleyen atıyla ve itiyle tam bir ırkçı ve faşist Avrupa’nın alkışları eşliğinde Erdoğa’a darbe mi yapacak? Merak etmiyor da değilim.