AK EVLER

Türkiye cumhuriyeti bir sosyal devlettir. Bu özelliği aynı zaman da anayasal olarak da teminat altına alınmıştır. Devletin sosyal olarak kendisini konumlandırmış olması, haliyle yerel yönetimlerinde sosyal belediyecilik anlayışını zaruri kılmaktadır. Teorik olarak zapturapt altına alınmış olmasına karşın, pratik olarak tezahürüne denk gelmek neredeyse olanaksız bir hal arz etmektedir. Durum, sosyal belediyecilik anlayışına gelince hepten sınıfta kalıyor belediyelerimiz. Sosyal devlet algı ve anlayışını kömür ve makarna yardımına indirgeyen hakim anlayışa inat, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğine Eyyubiye belediyesinde tanık olmak bir nebze hararetimizi dindiriyor.

Ak evler

Muhteşem bir sosyal proje, muhteşem bir sosyal belediyecilik anlayışı ve muhteşem bir icraat olması dolayısıyla, Eyyübiye belediye Başkanı Sayın Mehmet ekinci ve ekibini yürekten ve ayakta alkışlıyorum.

Eyyübiye, bulunduğu coğrafik konumu itibarıyla son derece stratejik bir öneme sahiptir. İlçe, birçok kültürel çeşitliliğe sahip olması dolayısıyla, gençlerin de önemli bir tehlike ile içi çe oldukları bir coğrafyadır. Genç erkek ve kız çocuklarının çeşitli sebepler dolayısıyla hayata angaje olmaları aynı derece de önemli bir sorun teşkil etmektedir. İşte Ak evler projesi böylesi devasa soruna önemli bir çözüm sunmaktadır.

Nedir Ak evler ?

Ak evler, bahse konu olan gençlerin hem fiziksel ve hem de ruhsal olarak rehabilite oldukları, yeniden ve çağın gerektirdikleri ile donatılarak hayata kazandırılmaları için geliştirilmiş mümtaz projelerin başında gelmektedir. Çok çeşitli spor branşlarında uzman hocalar tarafından eğitimin verildiği son derece modern bir yapılanma. Her türlü sosyal imkanları da bünyesinde barındıran bu proje sonucunda, uyuşturucu ve terörün ellerine düşmesi an meselesi olan binlerce çocuğun bilimsel şekilde eğitildiği nezih mekanlar silsilesidir.

Mehmet ekinci ve gençler

Gençler, belediyenin ve haliyle Başkanın en hassas olduğu konuların başında gelmektedir. Konu, gençler ve onların geleceği olunca, belediye de adeta akan sular durmaktadır. Bu anlam da her türlü özveriyi ibadet bilinci ile hayata sokan Mehmet Ekinci, yardımcısı Necmettin Sağlam ve ekibi, her türlü takdiri sonuna kadar hak etmektedirler.

Proje ve meyveleri

Projenin hayata geçmesinden kısa bir müddet sonra, hem kızlar ve hem de erkekler de ulusal düzeyde başarılar ve ödüllerin kazanılmış olması, projenin ne kadar kritik ve anlamlı olduğunun bir ispatı niteliğindedir. Kazanılan bu başarılar sayesinde, gençlerin gönüllü ve istekli katılımları artmakta ve velilerin de ayrıca huzur bulmasına katkı sunmaktadır. Çocuklarının emin ellerde ve güzel çalışmalar içerisinde olduğunu gören ilçe halkı, Başkan Mehmet Ekinci’nin etrafında anlamlı bir bağ kurmaya devam etmektedirler.

Mehmet Ağabey

İlçenin sakinlerinin Başkan ile ve Başkanın da ilçe sakinleri ile kurduğu birebir ve tene ten iletişim diyalektiği sonucunda, halk ile birlikte belediyecilik anlayışı hâkim durumdadır. Halk, o bizim Başkanımız değil Ağabeyimiz diye tanımladığı Mehmet Ekinci, elde ettiği bu duygu birlikteliğini giderek daha da büyütmektedir. Benzeri birçok projeyi hayata geçirmiş olan Eyyübiye belediyesi ve Başkanını bir kez daha ve hassaten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.