Türkiye Corona virüsü ile mücadele ediyor, büyük bir tehdit altında ülkemizin dört bir tarafını saran Corona virüsü ile mücadele ciddi önlemler alınıyor. Burada Sağlık bakanı Fahrettin Koca’yı tebrik ediyorum. Ve diğer bakanlarımızı da...

Türkiye Corona virüsü ile mücadele ediyor, büyük bir tehdit altında ülkemizin dört bir tarafını
saran Corona virüsü ile mücadele ciddi önlemler alınıyor.

Burada Sağlık bakanı Fahrettin Koca'yı tebrik ediyorum. Ve diğer bakanlarımızı da...
Koordineli ve odaklanmış bir çalışma disiplini içinde güvenlik çalışmaları vatandaşın sağlığı yararına üst düzeyde. Burada sağlık çalışanlarımız başta doktorlarımız olmak üzere fedakarca savaşıyor ve çalışıyorlar. Ailelerini bırakıyor, çocuklarını bırakıp halkın Corona virüse karşı korunması ve sağlıkları İçin bütün güçleri ile mücadele veriyorlar. Düne kadar hekimlerimize şiddet uygulayanların bugün utanması gerektiğini ifade etmeden geçemeyeceğim.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 3 gün boyunca Saat 21:00'de alkışlanması istemesi takdire şayan. Halkın da buna karşılık vermiş olması bir o kadar güzel. Sağlık Bakanı'nın önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayı, ve Maliye ve hazine bakanı Berat Albayrak'tan olumlu cevap gelmesi ile sağlık çalışanlarımıza motivasyon İçin 3 aylık sürede ek ödemelerine zam yapılmasını doğru buluyoruz. Fakat bütün hekimleri sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini düşünüyorum.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 6 bin 768 Aile Sağlığı Merkezi ve 971 Toplum Sağlığı Merkezi'nde toplam 26 bin 127 aile hekimi görev yapıyor. Aile hekimleri ücret yönetmenliğinde ek ödeme yok ve bu zamdan faydalanamayacak. Sağlıkta ayrımcılık getirmemesi için onlarında bu zama dahil edilmesinin doğru olacağını, toplum yararına doğru bulmaktayım.

Aile hekimlerinin 1. Basamak olup hasta ile direk temas halinde olduğunu bir hekim eşi olarak çok daha iyi bildiğimden bunu Bakanımızın göz ardı etmeyeceğine inanıyorum.

Allah bütün sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Onların da bu ülkenin gizli silahları olduğunu unutmayalım.