AHİM’e değil, halka danış!

Siz bakmayın anayasa referandumundan “evet” çıkmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun atıp tutmasına, halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor…

Kılıçdaroğlu, referandumda 8. yenilgisini almasının ardından kıyameti koparmakla kalmadı, oylamanın iptali için önce YSK’ya ardından da Danıştay’a gitti.

İki kurumdan da ret cevabı alınca şimdi AHİM’e başvurmak için kolları sıvadı. Referandum meselesi AHİM’i ilgilendirmese ve mahkemenin bu konuda bir icraatı olmasa da Kılıçdaroğlu bu konuda kararlı! Çünkü gündem başka yöne kaysın, kendi koltuğu tartışılmasın istiyor.

Ayrıca yüzde 48.6’lık “hayır” oyunu Kılıçdaroğlu’nun hanesine yazmak da doğru değil. Özellikle gençlerden oluşan ve CHP dışında hareket eden büyüklü küçüklü birçok yapı, referandumdan “hayır” çıkması için aktif bir rol üstlendi.

Zaten halk her şeyin farkında ve Kılıçdaroğlu’ndan ne CHP’ye ne de ülkeye bir fayda gelmeyeceğini çok iyi biliyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll, referanduma iki hafta kala halkın siyasilere verdiği desteğe ilişkin bir anket yayınladı.

Anketten çıkan en çarpıcı sonuç CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ait. Metropoll’ün her ay yaptığı araştırmaya göre halkın Kılıçdaroğlu'na verdiği destek bir önceki aya göre 1.3 puan azalarak yüzde 25.6'ya gerilemiş.

Sadece halkın değil, CHP’li seçmenin Kılıçdaroğlu’na verdiği destek de hızla düşmeye başlamış.

Ankete göre, CHP seçmeninin yüzde 64.7'si Kılıçdaroğlu'na görev onayı vermediğini bildirmiş!...

İşte Kılıçdaroğlu, sadece halkın değil, CHP’li seçmenin de kendisine verdiği desteğin hızla düştüğünü bildiği için, bağırıp çağırarak dikkatleri dağıtmaya, zaman kazanmaya çalışıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu dikkatleri başka yöne çekmeye çalışsa da, Parti Meclisi ve il başkanlarıyla yapılan toplantıda olağanüstü kurultay talepleri dinmek bilmeyince, bu çağrılara daha fazla sessiz kalamadı.

Kılıçdaroğlu, yoğun talep üzerine, normalde 2018 yılında yapılması gereken olağan kurultayın öne çekileceğini ve kurultayın muhtemelen 2017’nin kasım veya aralık ayında toplanabileceğini bildirdi…

Erken kurultaydan ne çıkar, Kılıçdaroğlu görevinde kalır mı, gider mi? Şimdiden bir şey söylemek doğru değil, ancak CHP’de zihniyet değişmedikçe genel başkan değişse ne fark eder ki?