Afrin operasyonu ve Ashâb-ı Bedir

Afrin operasyonu, Türkiye’nin bölünmemesi için mutlak zorunlu bir operasyondur. Karşımızda sadece ABD ve koalisyon güçleri değil; Rusya, İran ve Suriye rejimi de var. Çünkü Suriye yandaşları da kendi iktidar alanında bizim operasyon yapmamızı asla istemez. Nitekim Suriye, Afrin’e asker gönderme demesi de yaptı. Bu denemeyi Rusya ve İran’dan bağımsız asla yapamaz. Karşı cephede durum böyle iken, bu operasyonda bize on tane asker gönderen bir dost devlet dahi yok. En yakın dostlarımız olan Azerbaycan ve Pakistan dahi bize asker vermezler. Çünkü Rusya da dahil olmak üzere, kimse ABD ve koalisyon güçleri ile ters düşmek istemiyor. Yani Allah’tan başka kimse bize yardım etmek istemez.

***

Allah beka sorunu olan Müslümanlara Bedir savaşında melekleri ile yardım etti. Çünkü Müslümanlara hem azınlıktı hem de kimse tarafından korunmuyordu. Bedir savaşı kaybedilse idi, Müslümanlar yok olup giderdi. Allah melekleri ile yardım etti. Bu günde, Afrin’deki durum bedir savaşındaki duruma benziyor. Kaybedersek, bölüneceğiz ve Müslümanların hamiliğini bir daha asla yapamayacak kadar küçük bir devlet olacağız. Sadece doğuyu almazlar, İstanbul’u da elimizden alırlar. Onların da amacı İstanbul’u tekrar batının merkezi yapmaktır.

***

Allah biz Müslümanları, Afrin operasyonu ile imtihan etti. Biz bütün dünyayı karşımıza alma pahasına Afrin’e girdik. Kendi üstümüze düşen cesareti gösterdik. Şimdi Allah Afrin’de, biz üzerimize düşeni yaptığımız için bize yardım edecektir. Çünkü büyük bir güç dengesizliği var. Bir tarafta Türkiye öbür tarafta ABD, Rusya, Avrupa Birliği, İran ve diğer koalisyon güçleri var. Gerçi karşımıza çıkıp bizzat savaşmıyorlar ama PYD/PKK terörüne maddi destek ve bilgi desteği veriyorlar. Böyle bir durumda Allah’ın bize yardım edeceğini, Sünnetullah’tan anlıyorum. Çünkü Allah haksızlığa uğrayan ama zulmü ortadan kaldıracak kadar güçlü olmayan toplumlara, eğer kendine düşeni yapmışsa ve yine de zalim güçlü topluluklara gücü yetmemişse mutlaka yardım eder. Biz birçok devlete göre güçlü devletiz. Ama bir süper güç değiliz. Yani göreceli olarak gücümüz az.

***

Ben bunları düşünürken, benim yıllardır tanıdığım, ilmine ve dürüstlüğüne güvendiğim, kendisinin kalp gözünün açık olduğuna inandığım, manevi keşiflere sahip olan Adem hocam daha operasyonun başlarında talebelerine mesaj gönderdi. Bu mesajda; manevi olarak Afrin operasyonun başında Şeyhül ekber Muhyiddin ibnul Arabi hazretlerinin olduğu bilgisini vermişti. Daha sonra hocamız, ordunun zaferi için her talebesinden 500 kere ya fettah ismini çekmesini istedi. 21 yıldır tanırım, İlk defa Adem hocanın bu tür bir mesaj attığına şahit oluyorum. Çünkü hoca hayatında ilk defa bu bir emirdir diye istekte bulunuyor. Hocanın münzevi bir hayatı olduğu ve murid toplama meraklısı olmadığı için kamuoyuna oynama gereği duymaz. Ayrıca bu yazıyı yazacağımı da bilmiyordu. Ben Afrin operasyonunun manevi alemdeki önemini hocanın attığı mesajları ile kavradım.

***

Gelelim Adem hocanın en son attığı mesaja. Adem hoca en son mesajında, “Cuma günü Afrin operasyonuna Ashâb-ı Bedir’nin ruhlarının da katılacağı” bilgisini zuhurat ortaya çıktığını söylüyor. Gelecekte olacak bir olayla ilgili bir bilgi vermeye kimse yeltenmez. Hele, hele tarih vererek kimse söylemez. Bu güne kadar Adem hoca da böyle hiç konuşmazdı. İlk defa bir tarih vererek, gelecekte olacak bir olayı söylüyor. Ashabı bedir ruhlarının savaşa katılması ile neler olabilir? 1- birkaç gün içinde Afrin’in merkezi hemen ele geçirilebilir. 2- PYD saflarında toplu firarlar olabilir 3- ruhları gören askerler olabilir. 4- bizim tahmin etmediğimiz, fakat bizim işimize yarayan gelişmeler olabilir. Örneğin Afrin halk PYD’ye isyan edebilir. Ama ne olursa olsun, Afrin’de zafer var inşallah. Allah’ın yardımı yakındır çünkü hak olan taraftayız. 2 Mart Cuma gününü heyecanla bekliyorum.