Afrin deşifre ediyor!.

Cumhuriyet Gazetesi, PKK/YPG'li teröristlerin vaktiyle Afrin merkezine diktiği Zerdüşt Demirci Kawa heykelinin yıkılmasından rahatsız olmuş.

Birinci sayfada, “Kawa heykeline ÖSO nefreti” başlığıyla verilen haberde Zerdüşt heykelini tarihî mánâsı olan bir eser gibi takdim ederek, “Kürt mitolojisinde zalimliğe karşı direnişin simgesiydi..” dediler..

Oysa Demirci Kawa için iki hikâye var. Biri teröristlerin sevdiği uydurma, diğeri orijinal olan. Asıl (orijinal) hikâyede, Kawa’nın aslında kahraman değil, korkak olduğu iması bile var...

Bu haber bile gösterdi ki, Afrin yalnız sınır güvenliğimizi sağlamıyor, medyası, siyasi partisi dahil, iç ve dış düşmanlarımızı da deşifre ediyor..

Pislikler her yere sızmış... Zeytindalı harekâtı için söylemedikleri kalmadı... Öyle ki ne ABD’den ne AB’den böylesi düşmanlık sadır olmadı.

HDP malûm da anamuhalefete ne demeli? HDP Apo der başka demez, PKK’nın TBMM’ne sızmış siyasi kanadı... Harekât başladığı günden itibaren, PYD’ye bilgi sızdırdılar..

Cumhuriyeti biz kurduk” diyen CHP aklını başına almalıdır. Aksi halde HDP’liler gibi, FETÖ’cüler gibi yargılanmaları kaçınılmaz olur... Ne yani, milletin kafasına bomba, kurşun yağdırmak mı beklenecek?

***

Afrin’in ele geçirilmesi; sükûnetin sağlanması, şehir halkının dönüşü... Bunlar bizi rehavete sürüklememeli, bilakis daha dikkatli ágâh olmalıyız.

PYD, Esed güçleri ve ABD sızma suretiyle ve/veya geride bıraktıkları (tanımadığımız) elamanlarıyla eylemler yapacak, TSK’ni ve sivil halkı hedef alacaklardır...

Amerika eliyle kurulduğu artık gün gibi áşikâr DAESH terör örgütü de Afrin’e yönlendirilecektir. Bu yüzden bölge tam temizlenmeden Münbiç harekâtı tehlikeli olacaktır...

PKK Türkiye içinde en kahpe oyunları oynayacak, muhtemelen (canlı bomba türü başta) kitlesel eylemlere girişecektir.

***

Devlet başta Diyarbakır olmak üzere bölgeye yatırımlarına devam etmeli, ve halkın tam güvenini sağlamak için önce dinî yönden itimad telkin edilmeli, sonra da her türlü faşist söylem terkedilmelidir..

Bir Diyarbakır’lı olarak şahsî istihbaratım; GÜNCELLEME meselesi, çoğu dindar olan halkı bir hayli tedirgin etmiş... Düşmana da fırsat çıkmış tabi..

Yarım yamalak duyduklarına hain mihraklar beş katıp anadillerinde yani “kürtçe” olarak, “işte Tayyip amcanız bu.. Bunlara oy verirseniz, dinler, severseniz.. ne din kalır ne namus” diye kara propaganda yapıyorlarmış.

ABD, DAESH ve PYD ile bizi kuşatmıştı... Fırat Kalkanı ve Zeytindalı ile cevap verdik!.. İyi hoş da, bunlar onca zaman, para ve emek harcadıkları BOP’un sacayağı Suriye planından vaz mı geçecekler?

Hayır vazgeçmeyecekler elbette... Evangelistler İsrail’le müşterek BOP’u ne bahasına olursa olsun yürüteceklerdir.. İşte bu noktada“stratejik akıl” devreye girmelidir.. Nedir o stratejik akıl, harbiden söylesene…

#HARBİDEN: Bugün II. Abdülhamid (Rahm. alyh) gibi bir halifemiz yok ama “varmış gibi davranıp, haçlılara karşı Âlem-i İslâm ittifaka zorlanmalıdır. Tabiî ki, Üçüncü Dünya Savaşı başlamadan!. 21.03.2018