Ülkemizde ciddi anlamda bir Afganlı göçmen istilası bulunmaktadır. Bu göçmenler; İran tarafından sınırımıza kamyonlarla getirtilmekte ve oradan İstanbul'a kadar ellerini kollarını sallayarak gelmektedirler.

Ülkemizde ciddi anlamda bir Afganlı göçmen istilası bulunmaktadır.

Bu göçmenler; İran tarafından sınırımıza kamyonlarla getirtilmekte ve oradan İstanbul'a kadar ellerini kollarını sallayarak gelmektedirler.

Yaptığım soruşturmada Şii ağırlıklı olan bu göçmenlerin İran'ın bir plan ekseninde gönderdiğini düşünmekteyim.

Bu göçmenler üzerinden Anadolu'nun demografik yapısı bozulmak istenmektedir.

Eğer Şii Afganlılar, İran üzerinden özellikle gönderiliyorsa burada üzerinde hassasiyetle durmak gerekir.

Çünkü İran Suriye'de de aynı yöntemi izledi ve bugün bu Şii Afganlılar, İran'ın Suriye'deki yerel milis gücünü oluşturmaktadır. (Benim kastım mezhepçilik yapmak veya Şia nefreti oluşturmak değildir, fakat Afgan şiileri İran Dini Merciine bağlıdırlar ve Şia mezhebi, Sünni mezhepten farklı olarak bir yaşayan müctehide bağlanmayı şart koşar. Bu durum, şiilerin dini otoriteye bağlanmalarını ve bu otorite tarafından siyasi emeller doğrultusunda kullanılmalarını da sağlar. Değinmek istediğim veya uyarmak istediğim nokta budur. Türkiye'yi yönetenler din ve bu tür dini/etnik özelliklerden haberdar olmadıkları için çok hatalar yapmaktadırlar.)

Ben devletin sınırlarına sahip çıkmadığını düşündüğüm gibi, stratejik bir akıldan da yoksun olduğunu ve hamleleri göremediğini düşünüyorum...

Ben oturduğum yerden bunları görüyorum ama devletin anlı şanlı istihbaratçıları, valileri, emniyetçileri, siyasetçileri bunu görmüyor, sadece midelerini dolduruyorlar...

Atalarımızın bir sözü var "Ba'de harabul Bağdat" Bağdat yıkıldıktan sonra pişman olmanın ne faydası var?

Suriyeliler değil ama özellikle bu İran üzerinden gönderilen Afganlılar beni ürkütmektedir.