Adaletsiz bir dünya

Değerli okuyucular, Cemal Kaşıkçı cinayetin üzerin tam beş ay geçmişken, Suudi Arabistan Veliaht' ı prens Muhammad Bin Selman dünya turuna çıktı. Öncelikle yirmi iki Şubat'ta dostu olan Çin devlet başkanı Si Cinping ile görüşen Selman, Çin ile Suudi Arabistan arasında on milyar dolarlık değerinde petrol anlaşması imzaladı.
Uzun yıllardan beri Suudi Arabistan, Çin ile ilişkilerini hep sağlam tutmuştur. Bunun nedeni iki ülkenin de çıkarları aynı kapıya dayandığından dolayı birbirinden kopmadılar. Çin'in yıllardır uygurlara yaptığı ayrımcılık onları hep ayrı kamplarda tutmaları ve onlara yaptığı eziyet ve işkenceler daha sayamadığımız bir çok olaya maruz tutmuştur. Yıllardır Doğu Türkistan hep Çin'in hedefinde olmuştur. Suudi Arabistan' da müslüman görünerek,fakat hiç müslümanlıkla alakası olmayan ve hep Orta Doğu'ya düşman olan bir ülke olmuştur. Suudi Arabistan hep ABD nin hep uşağı olmuş, Orta Doğu'nun yok olması için elinden geleni yapmaktadır.
Prens Selman, Cemal Kaşıkçı'nın cinayetini sanki hiç yaptırmamış gibi şimdi dünya turuna çıkmış liderleri ziyâret etmektedir. Bu ziyaretlerinden memnunluk duymaları için ülke liderlerinin ağzına biraz da bal çalarak hem kendini, hemde onları tatmin etmeye çalış maktadır. Maalesef,insanların hayatları bu kadar kolay yok ediliyor.
Ayrıca yirmi Subat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin dokuz mahsum genci akıl almaz işkencelere maruz bırakıldıktan sonra bu dokuz genci idam etti. Ve halen şu anda eli altmış mahkumun idamı beklemeleri... Bütün bunlar neden oluyor? Tek bir nedeni olabilir, oda bu insanların müslüman olmaları ve tarihte Osmanlı devletinin varlığını kabul etmeleri.Halen içten içe süren "Birinci Dünya Savaşı" hesapları dünya ülkelerinden dönmektedir.
Bunun yanında yedi,sekiz yıldır süren Suriye'ki iç savaşın halen devam etmesi ve yüzbinlerce insanların katledilmesi...Kadın, çocuk demeden kurşunlara dizilişleri ve daha sayamadığımız bir çok işkencelere maruz bırakılan erkekler...Maalesef dünya coğrafyası öyle bir hal almış ki, AB de üyeleri ülkelerin bütün bu olanlara sesiz kalmalarına bir anlam verilmemektedir. Yeryüzü toprakları üzerinde yaşayan ve Allah tarafından yaratılmış insanların yanlız Allah katında ölümleri gerçekleşir. Allah tarafında yaratılmış bir kul, hiç bir zaman diğer bir kulun canına kast edemez. Bunu ancak inanış sahibleri anlar. Bu geçici dünya coğrafyasında yaşadığımız sürece tüm insanların özgürce ve demokrasi bir şekilde yaşamaları dileğiyle.
Allah'a emanet olun.