Açılım ve Eyalet Sevdalıları

Ülkemizdeki son dönem açıklamalarına bakıldığında yeniden çözüm süreci oluşturmak isteyen bir kitleye rast geliyoruz.

****

İlk açıklama Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen’ den

"Çözüm süreci tekrar başlamalı. Toplum çözüm sürecine dönülmesi beklentisi içerisinde" dedi. Birileri kulaklarına bir şeyler fısıldamış herhalde. Küresel bir plan olan çözüm süreci hatasına ülkemiz bir daha düşerse ülkenin parçalanmasına göz yummak demektir. Şuan etrafımız ateş çemberinde Ortadoğu yeniden şekilleniyor ve bir anda birileri çıkıp ‘’çözüm süreci ve eyalet ‘’ diyor. Bunda art niye var mı? Bununun yorumunu da siz değerli okuyuculara bırakıyorum.

****

Bizim çözüm sürecinde akılımıza gelenler var. Hendekler, cephanelikler sonrada bu vatan için Şehit olan Mehmetçiklerimizi hatırlıyoruz. Bunları hatırlatan bir dönemden geçtik biz…Şimdi birileri çıkıp çözüm süreci demesin. Milletin adına da konuşmasın. Bu millet bu saatten sonra aslında çözüm süreci diyenlere bir tokat vuracaktır. Unutulmadı yani geçmişteki çözüm süreci yüzünden başımıza gelenler.

****

Bunun yanında bir de piyasaya ‘’eyalet isteriz ‘’ diyenler çıktı. Anayasa değişiklik çalışmaları ekibinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe ‘’Başkanlık çıkarsa eyalet sistemine geçilmeli ‘’dedi. Şimdi bu sözler nereden çıktı? Sorarım ve sorgularım. Bu millete soruldu mu? Hayır. Kimsede eyalet filan istemiyor. Birileri kendi adına konuşsun. Bu millet Üniter Devlet yapısını benimsedi.

****

Şimdi çıkıp kimse ‘’Çözüm süreci ve Eyalet ‘’ lafları sarf etmesin. Bu millet gerçekleri gördü. ‘’Açılım ve Eyalet ‘’ sevdasıyla yaşayanlara da Türk milleti gereken cevabı verecektir. Kimsenin tereddüttü olmasın.