ABD’yi yeni mi tanıdık?

Yıllar öncesine gidelim. Şimdi, unuttuklarımızı yeniden hatırlama vakti..

****

27 Mayıs 1960 darbesini kim yaptırdı? Tabii ki sözde müttefikimiz ABD…

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, Kıbrıs’ta soydaşlarımızın katledilmesini engellemek için yaptığımız Kıbrıs Barış Harekâtı'na karşı çıkıp bize silah ambargosu uygulamadı mı?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, 12 Eylül 1980 yılında ‘'sağcı, solcu’’ diye bizleri bölüp birbirimize kırdırmadı mı? Bu olayların ardından da 12 Eylül darbesini yaptırmadı mı?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" olan ABD, sözde Ermeni soykırımı meselesini devamlı gündeme getirmiyor mu? Her yıl 24 Nisan yaklaşırken ‘’ ABD sözde Ermeni soykırımı hakkında acaba ne diyecek? ‘’ diye TV’lerde konuşmuyor muyuz?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, Körfez Savaşları sırasında Irak’ta kurulan ‘’Çekiç güç’’ vasıtası ile Kuzey Irak’a sözde Kürt devletinin temelini atmadı mı? Bu sözde Kürt devleti bize karşı bir tehdit değil miydi?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, 4 Temmuz 2003 tarihinde Irak’ın Süleymaniye kentindeki büroda görevli 11 Özel Harekât Timi Türk askerinin kafalarına çuval geçirip gözaltına almadı mı?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, ’’ ulusal güvenliğimize tehdit ediyor ‘’ dememize rağmen PYD terör örgütüne binlerce tır silah yollamadı mı?

****

Yine aynı "sözde müttefikimiz" ABD, bize vize vermeyi durdurmuş. Yukarıda yaptıklarından sonra çok mu ileri gitmiş?

****

‘’ Domuzdan post gâvurdan dost olmaz. ‘’ diye söyleyen atalarımızın boşa söylemediğini daha da iyi anlıyoruz.