96 Kilodan 81,5 Kiloya Muhteşem Yolculuğum - 1

Bu sene Türkiye'nin başında çok bela var, ekonomi de pek iç açıcı durumda değil. Ama benim hayatımda çok güzel şeyler oluyor. Onlardan biri de sağlığımla ilgili. Ve bu sıkıntılı senede sizin de hayatınızda bir güzellik olabilir.

Bu güzelliği paylaşmasam olmaz. Gerçekten ömrünüze ömür katacak, var olan ömrünüzün de kalitesini artıracak bir yaklaşımı anlatacağım size. Ben diyetisyen değilim, doktor değilim, ama insanım, bireyim. Kendi deneyimimi paylaşacağım sizlerle.

Hayat sizin, sorumluluk sizde. Başka insanların deneyimlerini görüp onlardan çıkarımlar yapabilmek de sizin elinizde ve tercihinize bağlı. Gelelim hikayemize. Önce anlatayım, sorularınız olan noktaları yorum olarak eklersiniz, cevaplarım...

Sporla pek alakası olmayan, Bilişim alanında çoğunlukla masabaşı çalışan bir insanım. Ama eğitmenlik, danışmanlık ve bol toplantılar sebebiyle çok aşırı hareketsiz de değil hayatım. Boyum 180 (eskiden bir ara 182ydi diye hatırlıyorum) ve kilom 96. Yani 96 idi... Artık değil!

Lise yıllarından falan beri hatırladığım kadarıyla kilomun dolandığı bazı çekim noktaları olmuştu. 72 kilo civarında takıldım. 75 civarı... 78 civarı... 82 civarı... 85 civarı... 93 civarı... ve 96 tehlikeli suları...

Böyle geniş geniş anlatıyorum. Genişlemiştim çünkü. XL olmuştum, şimdi tekrar M'deyim. Bu sizin için önemli bir değişim değilse, burada bırakın zaten, önemliyse, önem verin. Ben yazmaya üşenmedim, siz de okumaya üşenmeyin bir zahmet.

96 benim için alarm çanlarının, zillerinin, darbukalarının çaldığı bir seviye! İki kere 96'dan döndüm 86'ya kadar indim ama orada kalamadım. Birinde bir diyet uygulamıştım. İkincide 'zihin gücüyle', ben 80 kiloyum diye inanarak indim 86'ya... Şimdiyse yolunu buldum!

Havuz problemleri kadar kolay olay! Belki zorlanıyordunuz o problemlerde, ben pek zorlanmazdım. Dolduran musluklar belli, boşaltan musluklar belli, işin özü bir saatte ne kadar dolan boşalan var, saatlik net giriş çıkış ne!

Ya da ağırlık ayarlarıyla dalan bir dalgıcın, kalmak istediği yükseklik seviyesini ayarlarla oynayarak kolayca belirlemesi gibi bir şey. İstediğiniz kiloya gelebilirsiniz. İstediğiniz kiloda kalabilirsiniz. İnanılmaz basit bir yöntemi var. Ben yapıyorum, oradan biliyorum.

Nasıl yapacağınızı anlatacağım söz diyecektim vazgeçtim. Ben nasıl yaptım onu anlatacağım, siz de kendi hayatınıza isterseniz uyarlar uygularsınız. Olası sorularınızı tartışabiliriz. Ama dediğim gibi diyetisyen değilim, zaten kilonuzun sorumlusu da diyetisyen değil. Sizsiniz!

Haftaya, bu muhteşem yöntemin detaylarını yazmaya başlayacağım. Yazılarımın başından beri üzerinde durduğum ve çok yaygın obezliklerden olan yeme obezliğiyle başa çıkabilmek için bir yöntem duymak istiyorsanız, takipte kalın.