İstanbul Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor'dan sonra Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyen 6. takım oldu. Yaklaşık 4 senedir şampiyonluk yarışının içerisinde olan İstanbul ekibi, bu sene kupayı kazanmayı bildi.

İstanbul Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor'dan sonra Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyen 6. takım oldu. Yaklaşık 4 senedir şampiyonluk yarışının içerisinde olan İstanbul ekibi, bu sene kupayı kazanmayı bildi. Kendilerini özellikle hoca Okan Buruk'u kutluyorum. Kadrolarını korumaları halinde önümüzdeki sezonun da en büyük favorisi olduklarını düşünüyorum.

Trabzonspor, 36 yıl sonra şampiyonluğa defalarca birçok kez yaklaştı. Hakemler suçlandı, şike var, hakkımız gasbedildi dendi vesaire... Geçmişte yaşanan durumlarla ilgili yorum yapmayacağım. Ancak bu sezon Trabzonspor şampiyonluğu rakibine kendi elleriyle teslim etmiştir. Devre arasındaki sürpriz hoca değişikliğine rağmen 2. yarıyı iyi götüren Fırtına, Süper Lig'in gol kralı ile en iyi kalecisini barındırmasına rağmen şampiyon olamıyorsa oturup biraz düşünmek gerek.

13. sıradayken devraldığı Beşiktaş'a ligi 3. sırada bitirten Sergen hoca alkışı haketti. Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi ön elemelerine gitme hakkı kazanan Siyah-Beyazlılar, olur da Devler Ligi'ne kalırsa, maddi açıdan zor günler geçirdikleri şu günlerde nefes alabilme şansına erişebilecek. Takımda sözleşmeleri biten ve yaşları iyice emekliliğe doğru ilerleyen oyuncuların olduğu da bir gerçek. Bakalım bu kısıtlı imkanlarla Kara Kartal neler yapacak...