28 Şubat vesayetçi resmî ideoloji... (7)

Türkiye’de, her devirde kendilerini millet ve değerlerinin üzerinde gören, her istediğini yaptırabilen, seçilmişleri hiçe sayan bir grup var(dı)...

Bunlara kısaca, Kemalist vesayetç resmî ideolojiyi (bozuk düzeni) koruma ve kollamayı vazife edinmiş asker ve sivil elitler (vesayetçi takım) diyebiliriz.

Gazeteci Cengiz Çandar, Hasan Cemal’in yazdığı “Türkiye’nin Asker Sorunu” kitabında 28 Şubat’ı kimin planladığını bir hatırasıyla anlatır:

“…1999 yılında önce Wilson Center adlı araştırma kuruluşunda, daha sonra Unites States Institute of Peace adlı düşünce kuruluşunda burslu olarak çalışmak üzere Washington’a gittim.

Bir süre sonra ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abromowitz, ‘Turkey’s Transformation and American Foreign Policy (Türkiye’nin Dönüşümü ve Amerikan Dış Politikası) adlı bir kitabın editörlüğünü üstlendi ve bir grup kişiye kitabın çeşitli bölümlerini yazmaları için öneride bulundu.

Öneride bulunduklarından biri bendim.

Kitap yazımının bir aşamasında bölüm yazma yükümlülüğü altına girenler Washington’da kitabın bütünlüğünü sağlamak amacıyla iki gün süren bir toplantıda buluştular.

(…..) O dönemde Washington Institute adlı İsrail lobisinin düşünce kuruluşu olarak bilinen kurumda Türkiye bölümünün başında bulunan Alan Makovsky, Morton Abromovitz’e,

“O 12 Mart günü sekizinci kattaki toplantıda neredeydin?” sorusunu yöneltti.

Abromovitz, “Amerika dışındaydım. O yüzden katılamadım” cevabını verdi.

Toplantıdaki herkes, (Londra’dan gelmiş Philip Robins dışında) Amerikalı idi ve neden söz edildiğini anlamışlardı.

Sohbete müdahale ettim. ‘Sorması ayıp olmasın, sekizinci kat nedir, sözünü ettiğiniz ne toplantısı?’ diye sordum.

Alan Makovsky, ‘Sekizinci kat, Amerikan Dış İşleri Bakanlığı’nın en üst katıdır. Orada kafeterya vardır ve sadece bakan tarafından kullanılır. Genelde kapalı durur.

12 Mart 1997’de, (28 Şubat’ta yapılan MGK toplantısından iki hafta sonra) bir cumartesi günü Madeleine Albright orada bir grubu ‘Türkiye’ başlıklı bir toplantıya dâvet etti.

Toplantıya, Türkiye’yi genel Ortadoğu dengeleri içinde değerlendirildiğini göstermek amacıyla Dennis Ross ve ekibiyle birlikte geldi.

Bernard Lewis, Richard Perle, Paul Wolfowitz, Henri Barkey, ben ve Morton Abramowitz gibi isimler davetliydi’ açıklamasını yaptı.

(…..) 12 Mart 1997’deki toplantıdan nasıl bir genel değerlendirme çıktı peki?

“Short of a coup, Erbakan government gotta go!”

Yani “askerî darbe olmaksızın Erbakan hükûmeti gitmelidir!”

(Cem Küçük - Haber 7)

* * *

Bu hâtırát da gösteriyor ki, güneyimizde PKK’nın Suriye grubu YPG ve PYD’ye silah, levazımat ve para yardımı yapan,

NATO’da müttefikimiz olmasına rağmen Türkiye ile savaş noktasına gelebilen ABD, (şeksiz, şüphesiz) Türkiye düşmanıdır...

Amerikalılar bize düşman olmayabilir, lâkin ABD’nin evangelist yöneticileri Türkiye aleyhine çalışıyor ve bundan böyle de çalışacaklar.

Evangelistler İsrail uşağıdır, hedefleri «Büyük İsrail»dir.

Ve tıpkı İsrail gibi, Armegeddon (melhame-i kübra = kıyamet savaşı) çıksın diye uğraşmaktadırlar...

(İnşa’allah yarın devam edeceğiz...) 24.02.2018