Geçtiğimiz sezon ligi 2.sırada bitiren Fenerbahçe son dönemde performansı ile beğeni toplamıştı. 2021 yaz dönemi Fenerbahçe için hareketli geçmişti. Bir önceki sezonu Emre Belözoğlu ile kapatan Fenrbahçe, yeni sezonda takımı Vitor Pereira’ya emanet etmişti.

Geçtiğimiz sezon ligi 2.sırada bitiren Fenerbahçe son dönemde performansı ile beğeni toplamıştı. 2021 yaz dönemi Fenerbahçe için hareketli geçmişti. Bir önceki sezonu Emre Belözoğlu ile kapatan Fenrbahçe, yeni sezonda takımı Vitor Pereira'ya emanet etmişti.

Sezona girilirken Berisha, Serdar Dursun, Rossi, Burak Kapacak, Max Meyer, Crespo, Kim Min-Jae gibi oyuncuları kadrosuna katan Fenerbahçe, özellikle Kim Min-Jae ve Crespo'dan yüksek verim almayı başardı.

İlk 3 maçtan galibiyetle ayrılan ve bu maçlarda gol dahi yemeyen Fenerbahçe için sezon iyi başlamıştı. Milli ara sonrası gelen Sivasspor beraberliği ve Başakşehir yenilgisi sonrası moraller bozulsa da 3 maçlık galibiyet serisi sonrası 8 hafta sonunda liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Bu haftadan sonra işler istenilen gibi gitmedi. 3 maçlık bir mağlubiyet sürecine giren Sarı – Lacivertliler Trabzonspor, Alanyaspor ve Konyaspor'a puan kaybederken, evinde 2 – 0 geriye düştüğü Kayserispor maçında geriden gelerek 2 – 2 berabere kaldı.

Sezonun belki de kırılma maçı olan Galatasaray deplasmanına hem teknik heyet hem de futbolcular olarak mutlak kazanma parolası ile hazırlanan Fenerbahçe, maçın son 8 dakikası 10 kişi oynamasına rağmen 2 – 1 kazanarak rahat bir nefes almıştı. Fakat tekrar yükselişe geçmek için galibiyet serisine ihtiyaç vardı.

Kritik Göztepe deplasmanında 1 – 1'lik beraberlik ile ayrılan Fenerbahçe'de artık oyuncu grubu ve teknik direktör Vitor Pereira ile arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.

15. haftada Serdar Dursun'un 3 gol attığı Çaykur Rizespor maçından 4 – 0'lık skor ile ayrılmasına rağmen, Gaziantep FK karşısında iyi oyun sonuç getirmeyince şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

17. hafta derbi haftasıydı ve Fenerbahçe evinde Beşiktaş ile 2 – 2 berabere kalmasından sonra Vitor Pereira ile yollar ayrıldı.

Avrupa Ligi'nde oynanan 6 maçta alınan 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet Fenerbahçe'nin Avrupa'da yoluna devam etmesine engel olmasa da Konferans Ligi'nde devam etmesi anlamına geldi.

Zeki Murat Göle geçici olarak takımın başına geçti ve oyuncu kadrosunda bazı değişikliklere gitti. Fakat Fatih Karagümrük karşılaşmasında rakip 9 kişi kalmasına rağmen sahadan beraberlik ile ayrıldı. Ligin zayıf ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u 2 – 0 ile geçtikten sonra iç sahadaki Adana Demirspor mağlubiyeti Zeki Murat Göle'nin son maçı oldu.