Fenerbahçe'de Antalyaspor maçı ile birlikle İsmail Kartal dönemi başladı. 15 ocak'ta ki mücadele öncesi Süper Lig'de lider ile arada puan farkı olsada hedefte hala Türkiye kupası ve Konferans lig'i hedefleri mevcuttu.

Fenerbahçe'de Antalyaspor maçı ile birlikle İsmail Kartal dönemi başladı. 15 ocak'ta ki mücadele öncesi Süper Lig'de lider ile arada puan farkı olsada hedefte hala Türkiye kupası ve Konferans lig'i hedefleri mevcuttu. Kupada Kayserispor Avrupa'da ise Slavia Prag maçları vardı.

İsmail Kartal dönemindeki ilk maçta Antalyaspor deplasmanından 1-1'lik sonuçla 1 puan ile ayrılan Fenerbahçe Altay ile oynanan mücadelede yenik duruma düşmesine rağmen 2-1'lik sonuç ile sahadan galibiyet ile ayrıldı. Süper lig'de çıkış arayan takımda sırasıyla Sivasspor deplasmanından 1-1'lik daha sonrasında Başakşehir iç saha mücadelesinde alınan 1-0'lık sonuç kötü gidişatın önüne geçilemedi. Türkiye kupasında ise hiç beklenmedik şekilde Kayserispor karsısında alınan 1-0'lık yenilgi kupa hedefinide ortadan kaldırdı. Süper Lig'de bu haftadan sonra işler iyiye gitmeye başladı. 14 maçlık namağlıbiyet serisinin ilk maçı olan Giresunspor maçını 2-1, Hatayspor mücadelesini 2-0, Kasımpaşa maçını ise 2-1 ile geçen Fenerbahçe'de 3 maçlık bir seri yakalandı. Konferans Lig'inde ise işler istenildiği gibi gitmedi her iki maçıda 3-2 kaybeden sarı lacivertliler Avrupa'ya veda etti. Artık eldeki tek hedef Süper Lig'i en iyi sırada bitirmek. Kritik Trabzonspor maçını 74 dakika 10 kişi oynamasına karşı 1-1'lik sonuç ile tamamlayan takım için her geçen hafta futbol ve sonuç olarak daha iyiye giden bir tablo oluştu. 7 maçlık galibiyet serisinin ilk maçında Fenerbahçe ligin iyi takımlarından Alanyaspor'u Altay, Rossi ve Arda Güler'in yıldızlaştığı maçta 5-2 mağlup etti. Süper Lig'in 30. haftasının en önemli maçı ise Fenerbahçe ve Konyaspor arasında oynandı. bu maçın önemi iki ekibinde Şampiyonlar Ligi bileti için verdiklerı 2.lik mücadelesi oldu. 35. dakikada Konyaspor Bytyqi'nin golü ile 1-0 önde girdi fakat ikinci yarıda 66. dakikada önce Kim min-Jae ve 88. dakikada Pelkas'in golü ile maçı 2-1 kazandı ve 2.lik için büyük avantaj elde etti. Türkiye kupasında 1-0 kaybettiği rakibini bu kez Lig'de deplasmanda 4-0 ile geçen sarı lacivertliler için artık en kritik maçlarından biri geldi. puan durumu lig'deki durumları dışında tarihsel bir anlamda taşıyan derbi maçı haftası gelmişti. iç sahada 4 senedir kazanamadığı derbiyi Zajc ve Serdar Dursun'un golleriyle 2-0 ile kazanan takım artık oynadığı oyundanda keyif alan bir ekip haline geldi ve iyi sonuçlar peş peşe gelmeye devam etti sırasıyla Göztepe'yi 2-0 Çaykur Rizesporu 6-0 ve Gaziantep FK'nü 3-2'lik sonuçlarla geçen Fenerbahçe için artık Lig'i 2. sırada bitirmek garantilendi. Sıradaki maç Beşiktaş derbisiydi Vodafone Park'ta oynanan derbi 1-1 ile sonuçlandı ve kalan son 2 maçta Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldıktan sonra son hafta Yeni Malatyaspor'u 5-0 mağlup etti.

2021-2022 sezonu iyisiyle kötüsüyle sona erdi. Yeni sezon öncesi Fenerbahçe'deki en temel değişiklik İsmail Kartal ile yolların ayrılıp takımın başına Jorge Jesus'un geçmesi oldu.