Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le başta ordu, emniyet, yargı ve eğitim olmak üzere devlette yapılanan FETÖ’cülerin safı dışı bırakılmasının meyvelerini görmeye başladık.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le başta ordu, emniyet, yargı ve eğitim olmak üzere devlette yapılanan FETÖ’cülerin safı dışı bırakılmasının meyvelerini görmeye başladık.

Bu durum daha çok PKK ve DAEŞ terörüne karşı verilen mücadelede ortaya çıkıyor.

PKK ve DAEŞ’in bombalı araç ve canlı bombaları, sağlıklı istihbarat akışı sayesinde eyleme geçmeden yakalanırken, PKK belki de bugüne kadar göremediği en büyük bozgunu yaşıyor.

Bunun en son örneğini önceki gün yaşadık. Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın Türkiye sorumlusu Sara Aktaş, yurtdışına kaçmaya çalışırken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Aktaş, KCK’nın kilit isimlerinden biri. Konuşması halinde, PKK’nın uyuşturucu trafiğinden yabancı ülkelerle yapılan işbirliği ve Türkiye’deki saldırı planlarına dek birçok konu aydınlatılabilir…

Bir diğer gelişme ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. TSK, 20 yıl sonra ilk kez PKK'nın en kritik üslerinden olan Tunceli'nin Aliboğazı mevkiine operasyon başlattı.

Aliboğazı deyip geçmemek lazım; burası PKK'nın Türkiye'deki en kapsamlı kampının bulundu yer.

Tunceli'nin Ovacık, Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasındaki sarp kayalık ve ormanlık alanlarla kaplı olan bu bölge, adeta PKK’nın Türkiye’deki merkez kampı konumunda.

TSK, birkaç gün önce bu bölgeye başlattığı hava destekli büyük operasyonla; köy, kent, mezra, dağ demeden PKK’lı teröristleri Türkiye’den temizleme konusundaki kararlılığını da ortaya koymuş oldu.

Üstelik bu bölge sadece PKK’nın yerleştiği bir alan da değil. PKK’nın yanı sıra; TKP-ML TİKKO, MLKP, MKP HKO ve DHKP-C olmak üzere 4 ayrı terör örgütü mensupları bu bölgede barınıyor.

En son harekatın 1996 yılında yapıldığı bu kampta kalan teröristler, kış üslenmesinin ardından bahar mevsimiyle birlikte silahlı eylem yapmak üzere Karadeniz bölgesinin yanı sıra, Sivas ve Erzincan bölgelerine dağılıyor.

TSK, bu büyük operasyonla teröristlerin bahar aylarında girişmeyi düşündükleri silahlı eylemlerin de önüne geçmiş olacak.

Tüm bunlar aslında devletin teröre karşı yeni mücadele konseptinin bir yansıması. Çünkü artık güvenlik güçleri teröristlerin saldırmasını beklemeden ve dağ, taş demeden, nerede yuvalanmışsa oralara kadar gidip imha yolunu seçiyor.

Terörle mücadelede yeni konseptin yansımalarını önümüzdeki dönemde daha net göreceğiz. Teröristlerin cirit attığı dağlar bir bir temizlenecek ve bölge halkının özgürce dolaşabileceği o dağlar, Türkiye’nin hayvancılıkta yeni bir başarı öyküsü yazmasına hizmet edecek.