Malumunuz sayın cumhurbaşkanı, Merkez bankası dolar rezervini 118 milyar dolar sınırını aştık diye açıklamasının hemen arkasında havuz medyası senkronize sürmanşet yarışına girerek millet aldatma işini kusursuz devam ettirdiler.

Malumunuz sayın cumhurbaşkanı, Merkez bankası dolar rezervini 118 milyar dolar sınırını aştık diye açıklamasının hemen arkasında havuz medyası senkronize sürmanşet yarışına girerek millet aldatma işini kusursuz devam ettirdiler.

Yapmayın sayın cumhurbaşkanı yapmayın!

Vallahi bu millet kendisiyle bu denli dalga geçilmesini, yalan ve yanlış bilgiler ile beşinci sınıf insan muamelesine tabi tutulmayı hak eden bir millet değildir. Üstelik bu millet en büyük krediyi, sevgi ve saygıyı hiç olmadığı kadar uzun ve geniş bir bant olarak size göstermiş iken, 118 milyar dolar nakit bir zerervi geçtik diye açıklama yapmak, bu millete görülecek bir reva değildir.

Merkez bankası ne 118 milyar doları, ne daha evvel açıklama yaptığınız 130 milyar doları ne de muhalefetin iddia ettiği 128 milyar doları hiç bir zaman kasasında görmemiş ve görememiştir.

Hem bir ülke düşünün ki merkez bankasının kasasında 120 milyar dolar gibi bir nakti olacak ve hem de enflasyon en az %40 olsun!

Hem bir ülke düşünün ki merkez bankasında 120 milyar dolar nakit parası var ama 55 milyon icra dosyası ile icra mahkemeleri adeta tıkanıp kalsın!

Hem bir ülke düşünün ki merkez bankası dolar rezervi 120 milyar dolar olsun ama elektrik faturaları, doğalgaz faturaları, su faturalarına yapılmış akılla izahı mümkün olmayan ve otomatiğe bağlanmış zamlar ile halk inim inim inlesin olacak şeyler mi!?

Ekonomi tamamen yerin dibine girmiş iken, kendisini, kazancının %80'ini faiz ödeme taahhüdü altına sokarak gündelik hayatı idame ettiren bir ülkenin hazinesin de 118 milyar dolar bir naktin var olduğunu iddia etmek yapılabilir bir zulüm değildir.

Varlık fonu adı altında elle tutulur üç beş şirketi kalmış olan bu ülkenin üç beş şirketini kefil ve teminat gösterip üç beş milyar dolar borç para bulmak için çırpınıp duran ülkenin, merkez bankası dolar rezervini 118 milyar dolar sınırını aştık diye deklere etmek azımsanır bir vebal değildir.

Devlet, şişirilmiş TÜİK verileri ile halkına yanlış bilgiler vermemelidir. Devlet, halkının hi. bir şeyden anlamaz ve önüne ne koyarsam inanır, inanmak zorundadır gibi bir yaklaşım sergileyemez ve böylesi onur kırıcı bir davranışı halkına reva görmemelidir.

Bir kg domates ya da salatalığın 8 TL'nin aşağısında olmadığı, her türlü meyvelerin ortalama kg bedellerinin 10 TL'nin altına düşmediği ve dolayısıyla alım gücünün yerle yeksan olduğu bir milletin dolar rezervinin 118 milyar dolar olduğunu iddia etmek olacak şey değildir.

Bu ülkenin, bırakın 118 milyar dolar rezervinin varlığı, gelecek 20 yılının dahi karanlık ve hatta kapkaranlık olduğunu; tam 20 yıllık iktidarınız boyunca 85 milyon insanın el birliği ile kazandığı, çalıştığı ve ürettiği 20 trilyon doların nerede olduğu sorusu çıplak şekilde ortada durmaktadır.

Yap, işlet ve devret modeli ile yapılan ve toplamı 150 milyar doları bulmayacak üç beş köprü ve yol ile açıklanması mümkün olmayan 20 trilyon doların izahatını yapmayıp, bir de sanal iddialarda bulunup 118 milyar dolar nakitimizin olduğunu iddia etmek azımsanır bir ayıp değildir.

Aldatılıyor, kandırılıyor ve istismar ediliyorsun ey Türkiye...!