Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin pasaport kontrolleri sırasında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. KKTC'den gelen uçakta yolcu olarak bulunan A.P. isimli şahıs, yapılan kontrollerde İnterpol Daire Başkanlığı tarafından kırmızı bültenle arandığı tespit edildi.

Yakalanan şahsın aynı zamanda Elazığ mahkemelerince "Cebir, Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ile "Tehdit" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve bu nedenle arandığı belirlendi.

Mersin Limanı'nda İsrail'e Askeri Sevkiyat Tepkisi
Mersin Limanı'nda İsrail'e Askeri Sevkiyat Tepkisi
İçeriği Görüntüle

Polis ekipleri tarafından derhal gözaltına alınan hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yetkililer, uluslararası iş birlikleri sayesinde bu tür aranan şahısların yakalanmasının önemine dikkat çekti.

Havalimanı güvenlik birimleri, yolcu kontrollerinin titizlikle yapılmaya devam edeceğini ve suçluların adalete teslim edilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.   Pasaport (2)

Kaynak: İHA