Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde “kırmızı altın” olarak adlandırılan erkenci kirazın sezonun ilk hasadı Çile Mahallesi’nde yapıldı. Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kirazlar olgunlaşarak kırmızıya dönerken, üreticiler bereketli bir sezonun başlangıcını yaşadı. Kirazın kilosu bin liradan satılıyor.
SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA HASAT BAŞLADI
Üreticiler, güneşin doğuşuyla birlikte kiraz bahçelerine girerek dallarda olgunlaşan kirazları toplamaya başladı. İlk hasatta yaklaşık 20 kilogram cristobalina cinsi kiraz toplandı.
KİLOSU BİN LİRAYA ALICI BULUYOR
Kendi bahçesinde yılın ilk kiraz hasadını gerçekleştiren üretici Erdoğan Bulut, sezonun verimli olacağına dair umutlu olduğunu belirtti. Bulut, Gazipaşa’da erkenci kiraz olarak bilinen cristobalina cinsi kirazın, normal hasat döneminden bir ay önce yetiştiğini ve kilosunun 1.000 TL’ye alıcı bulduğunu ifade etti. İlk hasat sırasında Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik de üreticileri yalnız bırakmadı.
YENİ HASATLAR İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Gazipaşalı çiftçiler, önümüzdeki haftalarda 500 ila 800 rakım arasında bulunan Doğanca, Gökçesaray, Sugözü ve Şahinler mahallelerindeki kirazları da piyasaya sunmaya hazırlanıyor.