Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "bu tarihi adımın, geçiş sürecini düzenleyecek, kurumların inşasını sağlayacak ve adalet ile özgürlüklerin tesisine katkı sunacak önemli bir gelişme olduğu" vurgulandı.

Açıklamada, anayasal deklarasyonda yer alan unsurların dikkate değer olduğu belirtilerek, özellikle yetkilerin ayrılığı ilkesinin benimsenmesi, kalıcı bir anayasanın oluşturulması, geçiş dönemi adaletinin sağlanması ve tüm Suriyelilerin haklarının korunmasına yönelik taahhütlerin altı çizildi.

Katar'ın Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve halkının birliğine olan bağlılığı yinelenirken, bu sürecin bölgesel istikrar ve dayanışmayı güçlendireceği ifade edildi. Ayrıca, Katar’ın Suriye halkının özgürlük, kalkınma ve refah beklentilerine tam destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Suriyeli hukukçular, siyaset bilimciler, akademisyenler ve gazetecilerden oluşan anayasa komitesi, çalışmalarını tamamlayarak geçici anayasa bildirgesini Cumhurbaşkanı Şara'ya sunmuştu. Başkent Şam'daki Halk Sarayı'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Şara, geçici anayasanın temel hükümlerini içeren bildirgeye imza atmıştı.

Kaynak: AA