İsrail ordusu, Cuma günü doğudan gelen bir insansız hava aracını (İHA) imha ettiklerini açıkladı. Ürdünlü bir askeri yetkili ise, bir İHA'nın Ürdün sınırları içinde düştüğünü ve yangın çıkardığını belirtti.
İsrail ordusunun açıklamasında, "Bir süre önce, doğudan İsrail topraklarına doğru yaklaşan bir İHA, İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) tarafından durduruldu" denildi, ancak detay verilmedi.
HUSİLERİN İSRAİL'E SALDIRILARI
Gazze'deki savaşın Ekim 2023'te patlak vermesinden bu yana İran destekli Yemenli Husiler, İsrail'e yönelik sıkça drone ve füze saldırıları düzenledi; bunların birçoğu İsrail hava sahasına girmeden önce engellenmişti.
Irak'taki İslami Direniş, Gazze savaşı başladığından beri İsrail'e yönelik bir dizi saldırının arkasında olduklarını açıklamıştı.
Cuma günü mha edilen İHA'nın kaynağı henüz bilinmiyor ancak birkaç Ürdünlü medya organı, İsrail ordusunun Ölü Deniz üzerinde bir Yemenli İHA'yı engellediğini bildirdi.
Bir Ürdün askeri kaynağı, tanımlanamayan bir drone’un ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini ve Madaba ilindeki Ma'in bölgesine düştüğünü, Amman'ın 30 kilometre güneybatısında olduğunu belirtti.
Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, düşen enkaz bir ormanlık alanda yangına sebep oldu.
Ürdünlü askeri personel ve sivil savunma ekipleri yangını söndürdü.