Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı Naleyn beldesine baskın düzenledi.

Baskına tepki gösteren Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden İsrail güçleri ile bölge sakinleri arasında çatışma çıktı.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 17 ve 16 yaşındaki iki Filistinli çocuğun bacaklarından yaralandığı, yaralıların Naleyn’deki sağlık merkezine kaldırıldığı belirtildi.

Ayrıca İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğu gözaltına aldığı kaydedildi.

İSRAİL’İN BATI ŞERİA’DAKİ SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta sağlanan ateşkesin ardından işgal altındaki Batı Şeria genelinde Filistinlilere yönelik saldırılarını artırdı.

21 Ocak’ta Cenin kentine saldırı başlatan İsrail güçleri, kuşatmayı Tubas ve Tulkerim vilayetlerine, buraya bağlı beldelere ve mülteci kamplarına genişletti.

İkinci İntifada’dan bu yana ilk kez Batı Şeria’ya tanklarla giren İsrail ordusunun saldırıları sonucu, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2025’in başından bu yana 11’i çocuk olmak üzere 75 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: AA