Türkiye'nin uzun süredir beklediği ilk Türk astronotlu uzay yolculuğu dün 00:49'da başladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve ve 3 takım arkadaşının uzay yolculuğu tüm dünyada ilgiyle takip edildi.

SpaceX Falcon 9 roketi, üzerindeki Dragon uzay aracını Kuzey Carolina'ya götürecek. Ax-3 misyonu, özel bir uzay seyahati olarak önem taşıyor ve Türk astronot Alper Gezeravcı bu misyon kapsamında uzaya Türkiye bayrağını taşıyan ilk Türk olarak tarihe geçiyor.

Türkiye için dönüm noktası olan uzay seyehati 14 gün sürecek ve Gezeravcı burada mikro yer çekimi ve uzay ortamında insan genetiği, insan sağlığı, biyoloji gibi alanlarda 13 deney gerçekleştirecek.

MEHTER MARŞI ÇALDI, ARKASINDAN SU DÖKTÜ

Türkiye'de vatandaşlar heyecanlarını ve gururlarını sosyal medyadan paylaştılar. Bir vatandaşın Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'yı mehter marşı eşliğinde arkasından su dökerek uğurladığı video sosyal medyada yayıldı.