Hurma çekirdeklerinin atılması yaygın bir hata olabilir, ancak bu küçük tohumların aslında birçok faydalı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Hurma çekirdeklerinin bilinmeyen etkileri, sağlık ve beslenme alanında oldukça ilginç bulgular ortaya koymaktadır.
 

Hurma çekirdekleri, içerdikleri doğal yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir. Özellikle lif içeriği sindirim sistemi sağlığı için önemli bir rol oynar. Ayrıca, içerdikleri antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korurlar.
 

2-145

Ensonhaber'deki bilgilere göre; Hurma çekirdeği, özellikle karaciğer ve böbreğin korunmasına katkı sağlayarak toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Böbrek taşı sorununda da olumlu etkileri olan hurma çekirdeği, aynı zamanda safra taşı tedavisinde de kullanılıyor.

Kalp sağlığına destek olmasıyla da bilinen hurma çekirdeği, kan şekeri ve diyabet gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı oluyor.

Viral enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde önemli bir rol üstleniyor. Bunların yanı sıra, hurma çekirdekleri antioksidan bakımından zengin olduğu için cilt bozukluklarını hızlıca tedavi etmede etkili olabiliyor.

Hurma çekirdeği nasıl tüketilir?

Hurma çekirdeklerini biriktirin,

Nemsiz ve güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakın,

Yağsız ve susuz orta ateşte kavurun,

Gevrek hale gelen hurma çekirdeklerini blender veya robot yardımıyla öğütün.

Editör: Uğur DUMAN