Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son videosunda Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışında kullanılan krediyi gündeme getirdi.

Peker, şu ifadeleri kullandı:

Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası devletin, devletin kimin sizin. Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya.

750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi. Bu sahtekar. Siz şimdi teknik olarak gitseniz aç lan kapıyı deseniz, çıkın buradan deseniz, bizim paramız.

O sene 10 milyon tane bu ülkede çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D'yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler.

KREDİ İÇİN 'MÜŞTERİ SIRRI' DENİLDİ

CHP Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Peker'in bu iddiası için "Demirören'in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası'na sormuştuk. Banka 'müşteri sırrı' diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" dedi.

Hakverdi, paylaştığı mesaja Ziraat Bankası'na 2020 yılında sorduğu soruyu ve aldığı yanıtı da ekledi.

DEMİRÖREN NE KADAR ALDI?

2018 yılında gerçekleşen satış için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Doğan Holding tarafından yapılan bildirimde Doğan Gazetecilik, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Doğan TV Holding, Doğan Haber Ajansı, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım, Doğan Media International GmbH ve Mozaik İletişim Hizmetleri'ndeki payların tamamının 916 milyon dolara Demirören Gruba devredildiği belirtilmişti.

SABAH GRUBU DA KAMU BANKASI KREDİSİYLE SATILDI

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den alındıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konan Sabah-ATV grubu da kamu bankası kredisi katkısıyla Çalık grubu tarafından satın alınmıştı.

Sabah-ATV grubunun 2008 yılındaki satışına Halkbank ve Vakıfbank'tan 375'er milyon dolar olmak üzere toplam 750 milyon kredi sağlanmış, Çalık grubu alımı toplam 1,1 milyar dolara TMSF'den yapmıştı.