UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda Zenit'e konuk oldu.

İlk maçı Islam Slimani'nin tek golüyle kazanan sarı-lacivertli temsilcimiz, Saint-Petersburg Stadı'ndaki mücadeleye tutuk başladı. Zenit henüz 4. dakikada Magomed Ozdoev öne geçmeyi başardı. Golle birlikte morallenen ev sahibi ekip 37'de Serdar Azmoun ile skoru 2-0'a getirdi.

Devrenin son bölümüne doğru topu daha çok ayağında tutmaya başlayan Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın 43. dakikadaki güzel golüyle nefes aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Rusya'daki karşılaşmanın ikinci yarısına sarı kartı bulunan Alper Potuk - Tolgay Arslan değişikliğiyle başladı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda daha dinç futbol ortaya koyarken savunmada bir anlık hata Zenit'e gol kazandırdı. Gecenin iyi performans sergileyen isimlerinden Serdar Azmoun bir kez daha ağları buldu: 3-1. 24 yaşındaki İranlı oyuncu 2 gol ve 1 asistle oynadı.

Tur için avantajlı skoru elde eden Zenit, kalan dakikalarda Fenerbahçe'ye açık vermedi. Son düdükle birlikte Rus ekibi 3-1'lik skorla adını son 16 arasına yazdırdı.

ZENİT 3 - 1 FENERBAHÇE

90dakika: Maçta son düdük çaldı. Temsilcimiz Fenerbahçe Zenit'e 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

89. dakika: Maçın sonuna 3 dakika eklendi.

85. dakika: Zenit hızlı atağa çıktı! Mak sağ kanattan topu sürdü ve pasını içeri çevirdi savunmamız son anda topu kornere gönderdi.

82. dakika: Fenerbahçe'de Şener sarı kart gördü.

76. dakika: GOL! Moses'ın kaptırdığı topun ardından hızlı çıkan Rus ekibi, topu uzaklaştıramayan Mehmet Topal'ın ardından araya giren Azmoun ile golü buldu.

69. dakika: Yürekleri ağza getiren an! Maçın 69. dakikasında Ayew'in geri pasında Azmoun topu kaptı. Müsait pozisyonda sağ kanattan gelen Mak'a pasını verdi. Onun şutunda Harun topu kornere çeldi.

67. dakika: Hasan Ali Kaldırım sakatlandı ve sahayı terk ediyor. Yerine giren oyuncu İsmail Köybaşı.

56. dakika: FC Zenit St Petersburg takımında oyuncu değişikliği, giren oyuncu Robert Mak , çıkan oyuncu Hernani

50. dakika: Zenit'te Barrios sarı kart gördü.

48. dakika: Zenit sağ kanattan tehlikeli geldi. Smolnikov'un yerden ortasında top kaleye paralel gitti ve direğin dibinden dışarı çıktı.

46. dakika: Maçta 2. yarı başladı. Fenerbahçe takımı oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sahadan çıkan oyuncu Alper Potuk, giren oyuncu Tolgay Arslan.

İKİNCİ YARI

45. dakika: Hakem saatine baktı ve ilk devreyi bitiren düdüğü çaldı.

43. dakika: GOOLLL! Mehmet Topal, yaklaşık 30 metrede sağ çaprazdan sol ayağıyla müthiş bir şut yolladı. Top uzak köşeden ağlarla buluştu. Durum şimdi 2-1 oldu.

41. dakika: Fenerbahçe Jailson ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut.

37. dakika: Gol! Driussi'nin sol kanattan yaptığı ortaya Hasan Ali'nin üzerinden çok iyi yükselen Azmoun'un kafa vuruşu ağlarla buluştu.

32. dakika: Şener sağ kanattan çok kötü bir orta yaptı. Top farklı şekilde auta gitti.

30. dakika: Rusya'da ilk yarım saat geride kalırken Fenerbahçe golün ardından toparlandı. Ancak henüz tehlikeli bir pozisyon üretemedik.

21. dakika: Moses'ın kullandığı köşe vuruşunda top dışardan içeri geldiği için oyun kale vuruşuyla devam edecek.

18. dakika: Sarı kart gören oyuncu Sardar Azmoun.

15. dakika: Eljif Elmas hava topu mücadelesinde ceza alanında yerde kaldı, hakem Michael Oliver "devam" dedi!

13. dakika: Maçta heyecanlı anlar. Martin Skrtel'nın şutu defanstan geri geliyor...

10. dakika: Fenerbahçe golden sonra toparlanmaya çalışıyor! Moses ceza sahasına girmeden şutunu çekti top kaleci Lunev'de kaldı.

8. dakika: Gazprom Arena stadında ofsayta düşen taraf FC Zenit St Petersburg takımı oldu.

4. dakika: GOL! Magomed Ozdoev takımını öne geçiren golü atan oyuncu. Sol kanattan yapılan ortaya Sadık Çiftpınar müdahale etmek istedi. Ardından Azmoun'un bıraktığı topa gelişine düzgün bir vuruş yapan Magomed Ozdoev, ağları havalandırdı.

2. dakika: Saint Petersburg şehrinde Gazprom Arena stadyumunda oynanan maçta FENERBAHÇE defansı yerinde müdahaleyle Sardar Azmoun şutunu engellemeyi başardılar.

1. dakika: Gazprom Arena stadında başlama düdüğü çaldı ve mücadele başladı.

Maçtan önemli dakikalar...

STAT: Saint Petersburg
HAKEM: Michael Oliver
SAAT: 20.55
YAYIN: beIN Sports

ZENIT: Lunev, Smolnikov, Ivanovic, Rakitsky, Anyukov, Hernani, Barrios, Ozdoev, Driussi, Azmoun, Dzyuba
YEDEKLER: Kerzhakov, Kranevitter, Neto, Nabiullin, Mak, Zabolotny, Musaev
TEKNİK DİREKTÖR: Sergey Semak

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Alper, Eljif, Moses, Ayew
YEDEKLER: Volkan, Neustadter, İsmail, Tolgay, Cebrail, Slimani, Frey
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında Fenerbahçe, Rusya ekibi Zenit'e konuk oldu. Gazprom Arena'da saat 20.55'te başlayan maçta İngiliz hakem Michael Oliver düdük çaldı. Oliver'in yardımcılıklarını ise Stuart Burt ile Simon Bennett üstlendi.

Turda evinde oynadığı ilk maçı 1-0'lık üstünlükle kapatan Fenerbahçe, Rusya deplasmanın da istediğini alarak adını bir üst tura yazdırmak istiyor. Gazprom Arena'daki zorlu maç öncesinde sarı lacivertli ekipte UEFA listesinde yer almayan Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar'ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da takımda yer alamadı. Öte yandan sakatlığı bulunan Valbuena, federasyon listesinde bulunmadığı için performansında düşüklük olan Benzia ile sarı kart cezası bulunan Isla da maç kadrosunda dahil edilmedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, turun ilk maçına göre kadroda 3 değişik isim ile sahaya çıktı. İlk maçta 11'de görev alan Isla, Valbuena ve Slimani'nin yerine Şener, Alper ve Ayew sahaya çıktı.

Ersun Yanal, Zenit karşısına şu 11'le çıktı: Harun - Şener, Sadık, Skrtel, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal, Eljif, Moses, Alper, Ayew.

ÜSTÜ KAPALI STAT SOĞUĞU GEÇİRMİYOR

Zenit ile Fenerbahçe arasındaki maçın oynandığı stadın üstü kapalı olduğu için soğuğu geçirmiyor.

Rusya'nın en soğuk kentlerinden biri olan Saint Petersburg'daki Gazprom Arena, teknolojisi ile dışarıdaki soğuk havaya rağmen maç izlemeye gelenlere sıcak bir hava sunuyor. Karşılaşmanın başladığı saatlerde açık alandaki hava sıcaklığı eksi 8'e kadar gerilerken, stat içinde sıcaklık 16 dereceye kadar artırılabiliyor.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Turun ikinci maçında her iki takım taraftarı, 64 bin kişilik Gazprom Arena'yı tamamen doldurdu. Zenit taraftarlarının yanı sıra yaklaşık 3 bin Fenerbahçe taraftarı da kendilerine ayrılan yerleri doldurdu.

ZENIT TARAFTARI KOREOGRAFİ YAPTI

Zenitli taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde koreografi hazırladı.

Rus taraftarların hazırladığı koreografide üst tarafta çift başlı kafasında taç bulunan kartal, altında ise kafasında fes bulunan kanarya sergilendi.