ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Daniel Coats tarafından ABD Kongresi'ne sunulan raporda alçakça bir itirafta bulunuldu. Terör örgütü YPG'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olduğu açık bir şekilde belirtilen raporda, örgütün otonom bir yapı kurma peşinde olduğu da ifade edildi: PKK'nın Suriye'deki milis gücü olan YPG, muhtemelen bir tür otonom yapı arayışında olacak ancak Türkiye, Rusya ve İran'ın direnciyle karşılaşacak.

CIA DE ‘PKK UZANTISI’ DEMİŞTİ

Son dönemde ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği desteğe ilişkin çarpıcı "itiraflar" ortaya çıkarken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) internet sayfasında geçen ay sonunda yapılan güncellemede ülke profilleri bölümünde PYD/PKK'nın, "Suriye'deki yabancı kaynaklı terör örgütleri" arasında yer aldığı görülmüştü. CIA, Salih Müslim'i de "PKK'nın Suriye kolunun lideri" olarak göstermişti.

PKK ‘YASAK MAYIN’ KULLANIYOR

TSK, harekatın başladığı 20 Ocak'tan bu yana teröristlerce kullanılan çok sayıda muhtelif tipte silah, mühimmat, araç ve gereç ele geçirdi. Bunlar arasında Ottawa Antlaşması ile kullanımı yasaklanan çok miktarda anti-personel mayını da var. Tespiti zor olan anti-personel mayınları, bölgede yaşayan sivilleri tehdit ediyor.

İHALARA BRANDALI ÖNLEM

Harekatta teröristlerin terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi de ele geçirildi. Bazı sığınakların girişlerinin gizlenme şekli ise dikkati çekti. Teröristlerce kazılan sığınakların özellikle İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından tespitinin önlenmesi için girişlerinin ağaç altlarına yapıldığı belirlendi.