Darbe girişiminin merkez üssü Akıncı davası FETÖ’cü hainlerin pişkin savunmaları sürüyor. Dünkü duruşmada örgütün sivil imamlarından Hakan Çiçek, mahkemeyi tiyatro sahnesine çevirmeye çalıştı. Hainin yüzsüzlüğü “Bu kadarına da pes” dedirtti

GERGİNLİK ÇIKARDILAR

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada, darbenin sivil yöneticilerinden Hakan Çiçek'in çapraz sorgusu sırasında sanıklar ile şehit yakınları arasında gerginlik çıktı. Mahkeme Başkanı duruşmaya ara vererek salonu boşalttı.

FETÖ’CÜ KOLEJİN SAHİBİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen davanın üçüncü celsesine, FETÖ’nün kapatılan Anafartalar Koleji’nin sahibi Çiçek'in çapraz sorgusuyla devam edildi. Bir avukatın terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyup okumadığını sorduğu Çiçek, Gülen'in kitaplarını okumadığını söyledi.

GÖRÜLMEMİŞ YÜZSÜZLÜK

FETÖ’cü hain Çiçek’in bu sözleri üzerine mağdurların avukatı, zanlının savunmasında, Gülen'in kitabında kullandığı bir örneğe yer verdiğini belirtti. Hakan Çiçek de "Gülen'in kitaplarını okumuş ve bu kadar da malumata sahip bir adam olarak avukat hakkında suç duyurusunda bulunuyorum." dedi. Duruşma salonundaki diğer sanıklar da Çiçek'in sözlerini alkışladı.

O DA SUÇLAMALARI REDDETTİ

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Alkış yok, neyi alkışlıyorsunuz" diyerek sanıkları uyardı. Şehit yakınları da Hakan Çiçek'in sözlerini alkışlayan sanıklara tepki gösterdi. Sanıklara pet şişe atılması üzerine salonda görevli kolluk güçleri taraflar arasında barikat oluşturdu. Çiçek, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, Gülen ve Öksüz ile görüşmediğini iddia etti.