Doğal tonik

Gül suyunun, mükemmel pH dengesini koruyan özellikleri sayesinde zengin doğal bir tonik olduğu söylenir. Cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Tonik olarak uygulandığında cilt gözeneklerinin temizlenmesinde, gözeneklerdeki kirin çıkarılmasında faydalıdır.

İltihap önleyici

Gül suyunun cilt tahrişlerinden kurtulmanız için bir diğer büyük faydası ise içerdiği iltihap önleyici özelliğidir. Gül suyu, koruyucu tıbbi maskeler takarken cildi korumak için kullanılabileceğiniz en doğal bileşendir. Cilt tahrişlerinden kurtulmaya yardımcı olur ve ayrıca güneşe maruz kalmanın neden olduğu tahrişi azaltır.

Kırmızı lekelerin azalmasına yardımcı olur

Gül Suyu, ciltteki şişlik ve kırmızı lekelerin azalmasına yardımcı olacaktır. Gül suyunun içerdiği anti bakteriyel özellikler, kızarıklığa neden olan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Gün içinde taktığınız maske sonrası cildiniz kızarıyorsa, gül suyu uygulamak cilt problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Sivilce izlerini temizler

Antiseptik, anti bakteriyel nitelikleri sayesinde gül suyu cilt üzerinde bulunun sivilce izlerinin temizlenmesine yardımcı olur. Bakterileri yok ederek ve enfeksiyonları önleyerek yaraların temizlenmesine ve iyileşmesine yardımcı olur. Anti-inflamatuar ve hafif nemlendirici özellikleri, akne izlerini daha hızlı iyileştirmeye ve güneş yanığını yatıştırmaya yardımcı olur.

Kırışıklığı azaltır

Gül suyu, gençliği korumak ve yaşlanmayı önlemek için popüler bir cilt bakım çözümüdür. Bunun nedeni, nemlendirici özellikleri ve kırışıklıkların görünümünü azaltma ve kırışıklıkları giderme yeteneğidir. Gül suyunun içerdiği antioksidanlar sayesinde, genellikle yaşlanma belirtilerine yol açan cilt hücrelerinin zarar görmesini önleyebilir. Yara iyileştirici ve iz bırakıcı özellikleri yaşlılık lekelerini gidermeye ve yüzünüzü daha genç göstermeye yardımcı olur.

Gül suyu ne sıklıkla kullanılabilir?

Gül suyu günlük ve düzenli olarak, uzman bir doktor onayı ile veya alerji olmadığının doğrulanması için yama testi yapıldıktan sonra kullanılabilir. Saf doğal gül suyu günde birkaç kez tereddüt etmeden kullanılabilir.