Anneler Günü’nü acıya boğan haber Muğla’dan geldi. 6 minibüsten oluşan konvoy, günübirlik etkinlik için Marmaris’e gidiyordu. İçlerinden biri Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen kara yoluna düşen minibüs, yoldan geçen otomobile de çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada çoğu kadın 23 kişi hayatını kaybetti.

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada çoğunluğu kadın ve çocuk 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Daha sonra ölü sayısının 23'e yükseldiği açıkladı. Vali'nin verdiği bilgiye göre tur otobüsü yerli turistleri taşıyordu. Kaza yapan midibüsün İzmir'den Marmaris'e günübirlik gezi için gittiği ve yerli turistleri taşıdığı belirlendi. Kazanın nedeni ile ilgili Vali, midibüsün freninin boşalmış olabileceğini söyledi.

İÇLERİNDE YABANCI TURİST YOK

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında durumu kritik olanlardan 3 kişi daha hastane yolunda hayatını kaybetti. Saat 14 50'de yapılan açıklamada ise ölü sayısının 23'ye yükseldiği belirtildi. Çiçek, "Başımız sağ olsun inşallah yaralılar şifa bulur. Başımız sağ olsun. Bu yarım otobüs. Tur otobüsü. İçlerinde yabancı turist yok. Kazanın nedeni inceleniyor. Aracın freni patlamış olabilir deniyor. Konu inceleniyor" dedi.

YILDIRIM YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Öte yandan, kazanın olduğu bölgede yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Bölge, vatandaşların izdiham yaratması nedeniyle 1 kilometrelik güvenlik şeridine alındı. Başbakan Binali Yıldırım, kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur midibüsünün şarampole düşmesiyle kaza meydana geldi. Yaralıları kaza yerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.