Yunanistan’da darbe çağrısı yaptıktan sonra kaçan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) milletvekili Konstantinos Barbarusis, gözaltına alındı.

Yunan medyası, parlamentoda yaptığı konuşmada orduya darbe çağrısında bulunduktan sonra kendisini gözaltına almaya gelen polislerden kaçmayı başaran Barbarusis’in yakalandığını bildiriyor.


Polisler, milletvekilini Atina yakınlarındaki Pendeli bölgesinde bir arkadaşının evinde saklanırken buldu.

Barbarusis, Makedonya ile 'isim sorununa' ilişkin yaptığı konuşmada, Yunan hükümeti ile Makedonya hükümeti arasında yapılan anlaşmanın 'vatan hainliği ile eş anlamlı olduğunu' savunmuş, devamında "Orduyu, bu ihaneti durdurmak amacıyla Başbakan Aleksis Çipras, (Savunma Bakanı) Panos Kammenos ve Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'u tutuklayarak yeminlerini yerine getirmeye çağırıyorum" demişti.

Altın Şafak milletvekilinin bu ifadeleri tepkilere neden olurken, Barbarusis partisinin parlamento grubundan ihraç edilmişti.

Atina Savcılığı tarafından, meclisteki konuşması nedeniyle hakkında vatana ihanet suçlamasıyla soruşturma başlatılarak gözaltına alınması kararlaştırılan Barbarusis, meclise kendisini yakalamaya gelen polislerden makam arabasıyla kaçmıştı.