Yunanistan'daki kar fırtınasında başkent Atina'yı çevre yollarına bağlayan ve özel bir şirket tarafından işletilen Attiki Odos yolunda yüzlerce kişinin mahsur kalması hükümetin başını ağrıtmaya devam ediyor. Ana muhalefetteki Syriza, Kiryakos Miçotakis hükümetinin ülkeyi koruma görevini yerine getirmekte başarısız olduğu gerekçesiyle parlamentoda güven oylaması yapılmasını talep etti.

Syriza lideri Aleksis Çipras, parlamentoda yaptığı konuşmada "Hükümet binlerce kişiyi kötü hava koşullarının insafına bıraktı; yollar kapandı, elektrik hala yok" dedi.

Miçotakis hükümeti ise güven oylamasının yapılmasını kabul etti. Hükümet, parlamentoda pazar günü yapılacak oturumun, durumun ayrıntılı şekilde irdelenmesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

300 sandalyeli Yunanistan meclisinde 157 koltuğa sahip olan iktidar partisinin, güven oylamasını rahatlıkla kazanması bekleniyor.

Yunanistan'da İstanbul'daki fırtınayla eş zamanlı olarak bastıran kar sırasında, başkent Atina'yı çevre yollarına bağlayan ve özel bir şirket tarafından işletilen Attiki Odos yolunda yüzlerce kişi mahsur kalmıştı. Mahsur kalanlara yardım etmek için asker devreye girerken, Miçotakis'in baskısı sonucunda işletmeci şirket Attiki Odos SA sürücülere 2 biner euro tazminat ödemeyi kabul etmişti. Birçok sürücünün tazminat vaadine rağmen dava açma yolunu seçeceği belirtilirken, şirketin CEO'su da istifa etmişti.

Miçotakis ise yolun özel bir işletmeye ait olması nedeniyle sorumluluğu kabul etmese de mahsur kalanlardan özür dilemişti.