İskenderun'dan demir çelik yüklendikten sonra İzmit Körfezi'ne giden M/V ACT isimli yük gemisi, Rodos açıklarında uluslararası sularda Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından taciz edildi. Yunan Sahil Güvenlik Botu, geminin Yunan Limanı'na yanaşmasını istedi. Gemi kaptanı bu direktife uyamayacağını belirtip demir attıktan sonra Türk Sahil Güvenlik'e haber verdi.

Gemi Türk karasularına yöneldiği esnada Yunan Sahil Güvenlik botu Türk gemisine ateş açtı.

Geminin kaptanı Sami Kalkavan, CNN Türk'e yaptığı açıklamada "Sahil koruma derhal geminin Lodos Limanı'na çekilmesini istediler, biz bunu kabul etmedik. Kontrol etmek istediler, biz bunu kabul etmedik. Bize durmazsak ateş edeceklerini söylediler. Dediklerini de yaptılar. Şu anda gemide 16 delik görünüyor. Geminin su alma tehlikesi yok ama büyük bir tehlike atlattık. Daha önce seyehat yaptığımız bir hattı. 16 mermi isabet etti. Mürettebat büyük tehlike atlattı. Bunlar iyice şımardılar, aldılar başını gidiyorlar. Şu anda Türk sularındaydız" dedi.

İKİ SAHİL GÜVENLİK BOTU VE BİR HÜCUM BOT BÖLGEDE

Saldırıya uğrayan geminin Marmaris'e götürüldüğü öğrenildi. Gemiye 2 Türk sahil güvenlik botu da eşlik ediyor.

Anadolu Ajansı Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bu iki bota ilaveten Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir hücumbotun da bölgeye gönderildiği bildirildi.