YouTube'ta "Hot Water Challenge" ya da "Sıcak Su Mücadelesi" olarak çevirebileceğimiz yeni bire eğilim bir kişinin ölümüne neden oldu.

Bahsi geçen videolarda kişilerin kaynar suyu masum bir arkadaşının üzerine dökmesi ya da kaynar su içerek cesaretini göstermeleri gerekiyor. Bunu yapan küçük çocuklar bu şekilde hayatlarını tehlikeye atıyor ve canından olabiliyor.

Pazartesi günü, Bronx’ta yaşayan 11 yaşındaki Jamoneisha Merritt, uyuduğu sırada arkadaşı tarafından yüzüne kaynar su dökülerek yakıldı. Bunu yapan kişi arkadaşına zarar vermek istemiyordu, yalnızca Youtube’ta sık sık gördüğü ve hiçbir zararının olmadığına inandığı şaka yapıyordu.

Temmuz ayında yine buna benzer bir olay yaşandı. Florida’da yaşanan bu olayda 8 yaşındaki Ki’ari Pope, kuzeninin challenge sonucu kendisinden kaynar su içmesini istemesinden sonra kendi solunum borusunu yakarak öldü. Yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli solunum problemleri çeken Pope, öldüğü gece ailesine nefes alamadığını söyledi ve sonrasında bilinçsizce yere düştü.

Bu mağdurların ebeveynleri şimdi diğer anneleri, babaları ve bakıcıları çocuklarını internetteki tehdit videolarını kopyalamaya çalışmanın tehlikelerine karşı uyarmaya çağırıyor. Pope'nin teyzesi Diane Johnson, "Ebeveynler çocuklarıyla bu zorluklar hakkında konuşmalı. Onlara telefonunuzu verip gitmelerine izin vermeyin. Ne yaptıklarına dikkat edin." dedi.