Koronavirüs saygınını önlemek için 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş çıkışlar yasaklandı. Ancak bu durum yasağa tabi olmayan bazı iller ile bazı büyükşehirlerin sınır mahallelerini zor durumda bıraktı.

SAMSUN İLE ORDU ARASINDA BİR YOL

Büyükşehirlere giriş çıkışların yasaklanması Samsun'un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şenbolluk Mahallesi sakinlerini kara kara düşündürmeye başladı. Birbirine komşu iki mahalleyi bir yoy ayırıyor. Yolun yarısının Samsun'a yarısının da Ordu'ya ait olması, 'yolu kim kullanacak?" sorusunu akıllara getirdi. Her iki mahalle sakinleri de her hangi bir cezayla karşılaşmaktan korkuyorlar.

BAŞKAN'IN DA KAFASI KARAŞIK

İki mahallenin yaşadığı sıkıntı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hİlmi Güle'in de gündeminde. Güler, kendisinin de kafasının karışık olduğunu, "Yolun bir tarafında Ordu/Şenbolluk mahallesi, diğer tarafında ise Samsun/Ambartepe mahallesi var. Samsun ve Ordu giriş-çıkış yasağı gelen 30 büyükşehirden ikisi. Vatandaşlarımız "Kafamız çok karışık, yetkililerimizden yardım istiyoruz" demişler. İnanın bizim de kafamız karışık :)" şeklinde attığı Tweet ile dile getirdi.

YASAĞA TABİ OLMADIKLARI HALDE

Şehir dışına çıkma yasağına tabi olmadıkları halde bazı illerde yaşayanlar da zorunlu olarak şehir dışına çıkamıyorlar. Etrafında büyükşehir bulunan Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman'da yaşayanlar büyükşehirlerdeki yasağa takıldılar.

Kaynak: İstiklal.com.tr