Dünyanın en prestijli fotoğrafçılık ödüllerinden Siena Uluslararası Fotoğraf Ödülleri (SIPA), bu yıl kazananını seçti. Yarışma, tam 163 ülkeden katılan fotoğrafçıların sunduğu eserleri değerlendirdi ve yılın fotoğrafı, Türk fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın çektiği, hiçbir uzvu olmadan doğan oğlunu tutan tek bacaklı Suriyeli babanın o etkileyici anını yakalayan 'Hayatın Zorluğu' isimli fotoğraf oldu.

Yarışmanın birincisi olan Türk fotoğrafçı Mehmet Aslan, 'Hayatın Zorluğu' adlı fotoğrafını Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde çekti.

Fotoğraf; savaş sırasında çıkan sinir gazından rahatsızlanan annesinin kullandığı ilaçlar nedeniyle uzuvları olmadan dünyaya gelen çocuk ve oğlunu kucağına alan, bir bacağını kaybetmiş bir baba arasındaki duygusal anı yansıtıyor.

'ÖNLERİNDEKİ UZUN VE ZORLU HAYATLARI MUTLULUĞUMU GÖLGELEDİ'

Petapixel'in haberine göre; Newsweek Japonya Görüntü Direktörü ve paneldeki jüri üyelerinden biri olan Kataoka Hideko, 'Babanın ve oğlunun mutluluğu, adam tek ayak üzerinde dururken bile çok tehlikeli' diyor. "Bu mutluluk anı ile kısa bir süreliğine de olsa rahatlayan kalbim, önlerindeki uzun ve zorlu hayatları, savaşın bıraktığı büyük yıkımı düşününce tekrar gölgelendi."

Yılın fotoğrafı 'Hayatın Zorluğu' ve diğer alt kategori kazananları, Siena Ödülleri Görsel Sanatlar Festivali'nin bir parçası olarak 23 Ekim 2021'den itibaren İtalya'nın Siena kentinde sergilenecek.

"Yılın Fotoğrafçısı" unvanının sahibi 1.500 € (yaklaşık 1.745 $) değerinde fotoğraf ekipmanı, bir "Pangea Ödülü" kristal heykelciği ve diğer promosyon ödülleri ve fırsatları ile ödüllendiriliyor.