İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri önceki gece Beykoz’da lüks bir villaya operasyon düzenledi. Alınan istihbarat ve yapılan çalışmalar sonrasında basılan villanın, özel olarak hazırlanan havalandırma ve ısıtma sistemleriyle seraya dönüştürüldüğü tespit edilirken, adreste 100 kilo Hint Kenevir ele geçirildi. Narkotik ekiplerinin 2 hafta boyunca izlediği villanın zehir üreticisi tarafından izole edildiği tespit edildi. Dışarıdan fark edilmemek için villanın bahçe çitleriyle etrafının kapatıldığını belirleyen polis, yine yapılan fitil düzenekle villanın ışıklarının dışarıya yansımasının da engellediğini belirledi.

TUVALET CAMINDAN IŞIK SIZINCA...

Fiziki takip yapan ekipler, önce siyah camlarla kaplı villada kimsenin olmadığını düşündü. Ancak villa çevresinde inceleme yapan ekipler, küçük bir pencereden ışık yansıdığını fark etti. Banyo penceresi olduğu anlaşılan camdan yansıyan ışık evde birilerinin olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine operasyon kararı alındı. Villaya giren ekipler botanik bahçelerini andıran serayla karşılaşırken villada bulunan ve bekçilik yaptığı belirlen bir şahıs gözaltına alındı. Ekili halde ele geçirilen 100 kilo hint kenevirinin 3 milyon lira değerinde olduğu öğrenilirken operasyon kapsamında villa sahibi de yakalanıp gözaltına alındı.

500 BİN ADET ECSTASY

Narkotik ekiplerinin aynı gün operasyon düzenlediği diğer bir adres ise Zeytinburnu, Sümer Mahallesi’nde bir gecekondu oldu. Günlerce süren takip çalışması sonrasında önce takip altına alınan gecekondudan çıkarak aracına binen Halil G.’isimli uyuşturucu imalatçısını yakalayıp gözaltına alan ekipler ardından üst aramasında uyuşturucu bulunan zehir üreticisinin evine girdi. Adreste arama yapan ekipler piyasa değeri 10 milyon lira değerinde 500 bin adet ecstasy hap buldu. 6 şebeke mensubunun gözaltına alındığı operasyonda ele geçen 100 kilo ağırlığındaki hapların baskın düzenlenen evde imal edildiğini tespit eden ekipler, uyuşturucu hapların “Yılbaşı gecesi” için hazırladığını ve eğlence mekanlarında satılmak üzere torbacılara götürülmesinin planlandığını da tespit etti. Her iki operasyonda gözaltına alınan 8 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken polisin 2 operasyona dair çalışması devam ediyor.