Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Akademi Lise'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan görme engelli Enes Deniz, bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmak için azimle çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Akademi Lise'nin başarılı öğrencilerinden görme engelli Enes Deniz, YGS'ye giden yolda engel tanımıyor.

Disiplinli çalışma sistemi ve derslerindeki başarısıyla Akademi Lise'nin adeta göz bebeği olan Deniz, deneme sınavlarının neredeyse tümünden yüksek notlar aldı.

Pazar günü YGS sınavına girecek olan 17 yaşındaki Deniz, bugünkü başarısını Akademi Lise'ye ve burada kendisine gösterilen ilgiye borçlu olduğunu belirtti.

Deniz, YGS maratonuna Akademi Lise'de hazırlandığını vurgulayarak, deneme sınavlarındaki soruları Akademi Lise'nin iki eğitmeni yardımıyla cevapladığını bildirdi.

Bilgisayar mühendisliği okumak istediğini aktaran Deniz, "Pazar günü için tüm öğrenciler gibi heyecanlıyım. Akademi Lise benim için bir şans. Burada özellikle sayısal derslerden çok yararlandım. Matematiğim daha da iyi bir seviyeye geldi. Eğitmenlerimiz benimle hep yakından ilgilendi. Sevgi ve ilgilerini hep üzerimde hissettim. Bu fırsatı bana veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Eğitmenlerimizi çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Deniz, hayallerine Akademi Lise ile ulaşacağını inandığına işaret ederek, pazar günkü YGS'de tüm arkadaşlarına başarılar diledi.