Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının ortak olmasıyla hayata geçirilmesi planlanan ve prototipleri şaşaalı bir progragramla tanıtılan TOGG'un henüz fabrikasının temelleri bile atılmazken 2022 yılında ilk modelinin banttan ineciği söyleniyor.

FABRİKANIN TEMELLERİNİN ATILMASI PLANLANIYOR

TOGG'un ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) yapktığı konuşmada TOGG'un fabrikasının temellerinin önümüzdeki aylarda atılmasının planlandığını belirtti.

YÜZDE 51'İ YERLİ

Yerli ve milli olarak tanıtımı yapılan otomabilin ilk modellerinin ancat yüzde 51'inin yerli olabiliceği bunun ise yine hedef olarak ortaya konduğu ifade edildi. Hisarcıklıoğlu, "İlk çıkacak aracımızda yüzde 51 yerlilik oranına ulaşmayı istiyoruz. Yeni bir teknolojik araç. TOGG için sektör temsilcilerimiz ve üniversitelerimiz ile birlikte çalışacağız. Hedefimiz 2022 sonunda yüzde 51 yerlilik oranına sahip ilk aracı banttan indirmek" dedi.

2024'TE DE YÜZDE 75'İ YERLİ OLACAK

Hisarcıklıoğlu, "yerli ve milli otomobilin" ilk modellerinin 2022'de yüzde 51 yerlilik hedefiyle banttan ineceğini, iki sene sonra da (2024'te) bu yerlilik oranını yüzde 75'e çıkarmayı hedeflediklerini belirti.