Yılmaz'ın ifadeleri şu şekilde: 'CHP'nin misyonu ne biliyor musunuz? Doğu bölgesini HDP'ye bırakmak. Zaten o nedenle Atatürk'ün partisi olamaz. Orayı bırakıyor, oradaki adamı alıyor; gücü var yok o ayrı bir konu ama ne oluyor getiriyor İstanbul'dan aday yapıyor.' 'Ortak bir çalışma söz konusu mu?' sorusu üzerine Yılmaz, şöyle devam etti:

'Bunu sağır sultan bile biliyor, bunu bilmeyecek ne var? CHP ile HDP benim seçimimde bile, İYİ Parti'yi sundular ikinci seçimimde. İkinci seçimimde ben Genel Başkan Yardımcısıyken seçime girdim. Bütün Doğu'dan Güneydoğu'dan gelenler etkisiz ve yetkisiz, vasıfsız adamları aldı İstanbul'dan Ankara'dan İzmir'den birinci sıralara koydu;

Ben büyükelçiyim, birinci seçimi almışım, ikinci seçimde diyebilirdi ki 'ya sen sonuçta büyükelçisin, paran pulun… en azından şöyle yapalım' diyebilirdi ama demedi niye? Beni oraya gönderdi ve teşkilatları aleyhime çevirdi. İyi Parti'ye aday gösterdiler Ardahan'da, ki bizden oy alsın diye. İyi Parti kimden oy aldı? İyi Parti tamamen CHP. Şimdi adını vermek istemiyorum, yeni partiler var. Onlara kim teşkilat kurduruyor? Ve ne oldu, ben onları orada gömdüm, yine kazandım. Şunu gördüm, tamamen arazide işbirliği var. Örnek veriyorum, mesela Muş'ta CHP'nin beş bin tane oyu var, orada Muş'ta yaşayanlar CHP'ye oy veriyor zannedersiniz? Buradan giden memurlar, gidiyor memur orada oyunu kullanıyor ve veriyor. Kendi teşkilatları bile, çoğunu biliyorum orada durup da HDP'ye çalışanları biliyorum. Peki şimdi bu nasıl bir yapı sizce? Şimdi konuşuyorlar, odur şudur budur. Kardeşim geçiniz artık her şey açık açık ortada.

'KILIÇDAROĞLU CHP'NİN BAŞINA GETİRİLMİŞ KUKLADIR'

Öztürk Yılmaz CHP ve Kılıçdaroğlu konusunda da iddialı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu CHP'nin başına getirilmiş bir kukladır diyen Yılmaz şunları söyledi: 'Kılıçdaroğlu beni eskiden de rakip oluyordu, yeni bir parti kurmamla birlikte bu rekabet görme olayı zirve yapmış durumda. Çünkü Kılıçdaroğlu, bir kukladır. CHP'nin başına oturtulmuş bir kukladır. O'nun Cumhuriyet ile, Atatürk ile, milli manevi değerler ile hiçbir alakası yoktur. Ama CHP'nin tabanı milli ve manevi değerleri yüksek bir tabandır. Yani tabanı ayrıdır, tavanı ayrıdır. Tavanı oturtmuşlar ki, istedikleri operasyonu onun üzerinden çekebilsinler ve çekiyorlar da. Taban da on yıl önce farklıydı, şuanda farklı. Şuanda Ekmeleddin İhsanoğlu geldiğinde de tıpış tığış gidip oy vereceksiniz dediler, gitti oy verdi. Şimdi HDP ile şunu yapacaksınız diyor, yine veriyorlar. Taban da değişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı şey, CHP'yi dağıtma operasyonuydu ve bunu FETÖ'cüler çok iyi yaptılar.

CIA'ciler, dış destekli kukla bir muhalefet oluşturdular ki Türkiye'de onların üzerinden bir operasyon çekebilsinler ve orayı da ana arteli yapamaya çalıştılar ki; diğer partiler çıkartıldı, bölündü parçalandı ve onun etrafında bir muhalefet oluşturuldu. Türkiye'de otokratik Erdoğan ile kukla bir muhalefetin arasına Türkiye sıkıştırıldı ve gitmiyor hiçbir şey gitmiyor. Ne Erdoğan ülkeyi yönetebiliyor, ne de muhalefet bir alternatif oluşturabiliyor.

'CUMHURBAŞKANI BİLİME İNANMIYOR'

Eğitim konusunda da açıklamalarda bulunan Öztürk Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Yılmaz, 'Cumhurbaşkanı bilime inanmıyor' ifadesini kullandı.

'Ben Cumhurbaşkanı'nın bilime inandığını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı bilime inanmıyor. Yani bilim diyor ama bilime inanmıyor. Bilime inanan bir Cumhurbaşkanı, Türkiye'de eğitimi bilimsel yapmaz mı? Her şeyin başı eğitim, her şey eğitimden çıkıyor. O kadar önemli bir konu ki, her şeyin başı eğitim. Kültür sanat… Bilime inanmayan insanlar, kültürden sanattan nefret ederler, sanatçıyı böyle şey olarak görürler… Bu düşünceden hiçbir şey çıkmaz kardeşim. Cumhurbaşkanı'nın topluma yararlı bir düşüncesinin olduğunu düşünmüyorum. Bugünün çocukları altın çocuklar. 1800'lerde makineleşme başladı, Türkiye bakın hala motor yapamıyor. Bütün siyasetçilerin utanması lazım hala bir motorumuz yok, motor yapamıyoruz. Burada girmek istemiyorum ama övündükleri şeylerin patentlerinin neresi olduğunu da iyi biliyorum. Bakın bunlar konuşulacak işler değil. Sen toplumda bilime önem vermediğin zaman, yüce Allah bu evreni onun ilmiyle yaratmış. Bir kere insanın en önemli şeyidir bilim, sen bilime değer vermediğin anda hiçbir şeye değer veremezsin.