Yeniden Refah Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şeref Menteşe, dünyayı dehşete uğratan coronavirüs salgınına karşı ülkemizin her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde Gazeteci Can Ataklı'nın başörtüsü düşmanlığı ihtiva eden açıklamasını 'facia' olarak değerlendirdi.

'Can Ataklı'nın hezeyanı bastırılmış duygularının dışavurumu'

'Bu tip insanlar fırsatını buldukça iç dünyalarında bastırdıkları tüm duyguları dışarı vururlar' diyen Menteşe, "Uzaktan eğitimi veren öğretmenin başörtülü olmasına takılan Can Ataklı, "Dersi anlatan öğretmen türbanlı. Bunu yapmaları bence yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı? Var. Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı? Maalesef var." dedi. Hiç şaşırmadık.
Sayın Ataklı öğretmenin imajının başörtülü olmayacağını söylerken hangi evrensel imaj tanımına göre bu değerlendirmeyi yapıyor ? Sayın Ataklı'nın hayranı olduğu Batılı ülkelerde dahi başörtülü öğretmen ve öğrenciler eğitim-öğretim hayatında rahatlıkla yer alıyor." ifadelerini kullandı.

'Kadın öğretmenlerimizin imajı başı açık veya kapalı olsa ne olur?' sorusunu yönelten Menteşe, Meslek sahibi insanların mesleki becerileri, bilimsel ve teknik kaliteleri gündem olmalı vurgusu yaptı.

'Medeniyet anlayışlarının zavallı tezahürü'

Menteşe, "Hayatı, medeniyeti, gelişmişliği saç telinin görünmesine indirgeyen zavallı zihniyetin tezahürüdür bu açıklama. Bireysel hak ve özgürlükler dokunulmazdır ve buna el uzatılması, dil uzatılması asla kabul edilemez. Başörtüsünü öğretmene ve öğrencilere yasaklayan geri kalmış zihniyetin öğrencisi olan bu sayın gazeteci yaptığı bu açıklamayla iç dünyasını ifşa etmiş oldu." dedi.

Eğitimde daha önemli sorunlarımız varken...

Genel Başkan Yardımcısı Menteşe'nin açıklaması şöyle:

'Diplomalarımız uluslararası alanda geçerli mi?' diye sorgulamıyoruz. Ülkemizdeki hiçbir işveren tarafından kabul edilmeyen bir eğitim sistemi ortada. Eğitim kalitesi yüksek olan ülkelerde KPSS diye bir ucube sınav sistemi yoktur.

Kanada devleti COVID-19 virüsü ile mücadele videolarının birinde Kanada'da eğitim görmüş hekim olmuş Hindu erkeğini, başındaki türbanına müdahale etmeden ve gündeme getirmeden ülkenin virüsle mücadele eden yüzü olarak dünya kamuoyunun önüne çıkartmıştır."

Ülkemizde vatandaşların bireysel hak ve özgürlüklerini dokunulmazlık zırhına büründürecek 2. Erbakan hükümeti için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Her türlü ideolojik ayrıma son verip, ötekileştiren siyaseti tarihin çöplüğüne atacak olan ancak Yeniden REFAH iktidarı olacaktır. Bizim dönemimizde hiçbir gazeteci veya vatandaş kişinin liyakati dışında özel hayatını ve kılık-kıyafet tercihini eleştirerek ötekileştiremeyecek. Liyakat, ahlak ve adalet kriterlerini tam manasıyla hakim kılacak olan Erbakan Hükümeti ülkenin tek çözüm adresidir.