Sıcak çay içenlerin, özofagus kanseri gelişim riskini azaltmak için sabah çaylarını içmeden bıraz soğumasını beklemeleri gerektiği belirtildi.

Tıbbi çalışma pazartesi 'Dahiliye Yıllıkları'nda yayınlandı'. araştırmaya göre, günde bir bardak sıcak çay ve alkol tüketenlerde , özofageal kanser gelişme riskinin daha yüksek olduğu ifade edildi.

Çin'deki araştırmacılar, sigara, alkol içme alışkanlıkları olan ve sıcak çay tüketen 30 ile 79 yaş arası 456155 kişiyi dokuz yıllık bir sürede izledi. Çay içenlere, kendilerinin tükettiği çayın oda sıcaklığı, sıcak, çok sıcak olup olmadığını sordu.

Her gün sıcak çay içenlerde ve her gün bir bardaktan fazla alkollü içki içenlerde özofageal kanser riskinin yüzde 127 arttığı ortaya çıktı.

Bu arada, çalışmaya göre sıcak çay, sigara içenlerde özofagus kanseri geliştirme riski% 56 daha yüksek olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, her üçünüde yani sıcak ya da çok sıcak çay içenler, sigara içip, günde birden fazla alkollü içecek tüketenlerde özofagus kanseri riskinin beş kat artırdığını da gözlemledi.